Kurbağalıdere isyanı

Güncelleme Tarihi:

Kurbağalıdere isyanı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2015 01:32

İSKİ’nin Kurbağalıdere’deki çalışmasını bir türlü bitirememesinin ciddi bir çevre sorunlarına yol açtığını öne süren Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, İSKİ’yi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne şikayet etti. İBB Meclisi’nde konuşan Nuhoğlu, konuya el atılmasını istedi.

Haberin Devamı

Kanalizasyonların dereden Kalamış Koyu’na ve Marmara Denizi’ne aktığını dile getiren Nuhoğlu, sesini duyurmak için AK Parti Grubu’ndan yardım istedi. Nuhoğlu, “Bu kirliliği yaşamak zorunda değiliz. AK Parti, metro inşaatlarıyla, dev yatırımlarla övünüyor ama, birkaç kilometrelik çok kısa hat, Kadıköy olduğundan dolayı, bürokratlar tarafından özellikle ihmal edilip, yapılmıyor. Kadıköy’de olduğu için çalışmanın özellikle böyle bırakıldığını düşünmeye başladım. Kadıköy sakinlerindeki bu düşünceli silelim. Toplamdaki kutuplaşmayı kaldıralım. Hep birlikte bu sorunu çözelim” dedi.


İNŞALLAH HIZLANIR


AK Parti Grup Başkanvekili Abubekir Taşyürek ise çalışmaların çok yoğun bir şekilde sürdüğünü savunup, “Özel aksayan bir şey varsa, AK Parti olarak ilgileneceğimizi söylüyorum. Bu sadece Kadıköy’ün değil, İstanbul’un sorunu. İnşallah çalışmalar hızlanır, başkanımız da mutlu olur” dedi.

Haberin Devamı


MUHTARLARDAN DİLEKÇE


Kadıköy’ün muhtarları da geçtiğimiz hafta İBB Başkanı Kadir Topbaş’a dilekçe vererek ‘’Dere ıslah çalışmasının hızla sonlandırılmasını ve Biyolojik Arıtma için çalışmaların bir an önce başlamasını” talep etti.


‘DERENİN ADI KADİR TOPBAŞ OLSUN’


Sosyal medyada da Kurbağalıdere’nin isminin “Kadir Topbaş Deresi” olarak değiştirilmesi için imza kampanyası başlatıldı. Kampanya’nın açıklamasında, “Böylece İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin koyduğu iddia edilen engellerin kaldırılmasına ön ayak olunacağı gibi, iddialar gerçekse sorumluluların ilgisini konuya ve kokuya doğru çekmeyi başarabileceğiz” denildi.

TAHLİLLER ÜRKÜTÜCÜ

Kadıköy Belediyesi tarafından yaptırılan tahlillere göre azami 200 olması gereken E.Coli Sayımı Moda Deniz Kulübü’nde 410, Fenerbahçe Burnu’nda 390, Kalamış Marina’da 6500, Yoğurtçu Parkı bitiminde ise 6.900.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!