Kuni için kuyruk

Güncelleme Tarihi:

Kuni için kuyruk
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2001 02:02

Herşey ilginç bir ilanla başladı. Japonya'dan gelen Kuni, Türk koca arıyordu. Türkiye'nin dört bir yanından İstanbul'a gelen 200 civarında bekar kendini Kuni'yi beğendirmek için yarıştı.

HÜRRİYET'e verdiği ilanla bir Türk erkeğiyle evlenme isteğini dile getiren 24 yaşındaki Japon Kuni Nakazono için dün Elmadağ'daki Spica Bar'a 200'e yakın Türk erkeği geldi. Koca adaylarıyla konuşmayan, yalnızca onları görüp form doldurmalarını isteyen Kuni'ye en çok işsizler ilgi gösterdi.

KURTULUŞ GÜNÜ

Saat 08.00'den itibaren Spica Bar'ın önünde sıraya giren koca adayları arasında Ağrı, İzmir, Sinop ve Sıvas'tan gelenler de vardı. Bursalı 57 yaşındaki bir baba, 19 yaşındaki oğlu İbrahim'i ‘hayatını kurtarsın’ diye getirmişti. Baba, ‘‘Hem Japon gelin istiyorum, hem de istikbali kurutulur’’ diye önceki gece saat 03.00'te Bursa'daki köyünden yola çıktığını söyledi.

DİL PROBLEM DEĞİL

Kuni'
ye bir gül yaptıran 31 yaşındaki Hüseyin Kabil, bankacıydı. Hem kendine yeni bir gelecek kurmak, hem de evlenmek için sıraya girmişti. Daha önce internette bir Japon kız arkadaşı olduğunu söyleyen bekar bankacı, ‘‘Japon kültürünü tanıyorum. Dil sorunu problem değil. İngilizce'yi de sonradan öğrendim. Japonca'yı da öğrenirim’’ dedi.

KUNİ DE SÜSLENDİ

Spica Bar'ın kapıları saat 10.30'da açıldı. Herkese sıra numarası verildi. İçeriye alınan basının yarım saat görüntü alınmasına izin verildi. İçeride 200'e yakın Türk erkeği umut içinde Kuni'nin kendisini seçmesini bekliyordu. Kuni ise bir odada görücüye çıkmadan önce süsleniyordu.

İlk beşli grup içeriye alınacağı sırada öğleyin elektrikler gitmişti. 45 dakika kadar bekletildikten sonra içeri alınan erkeklerKuni'nin önünde form doldurup, fotoğraf çektirdiler. Kuni, ilk görüşte etkileneceği erkeklerle bugün buluşup, bu kez onlarla konuşacak ve tanımaya çalışacak.

İŞSİZLER ÇOĞUNLUKTA

Olayın bundan sonrasına organizasyon sahibi Japon Nippon TV karışmayacak. Japon TV yetkilileri programın reyting rekoru kıracağına inanıyorlar.

Fakat bu olayın asıl düşündürdüğü Türkiye'deki acı tabloydu. İşsizlikten yakınan Türk erkekleri, ayaklarına gelen bu fırsatı değerlendirmek için herşeyi yapmaya hazırdı.


60’lık Maksut ‘bakire’ diye gelmiş


Saatlerce bekletilmesine çok kızan 60 yaşındaki Maksut Akgün ise Dalaman Sarıgerme'den gelmişti. Onun aradığı ise, ‘‘Eline erkek eli değmemiş bir kadın bulmak’’tı. Eski eşinin Yunanlı olduğunu söyleyen Maksut Bey, 12 yıldır bekardı. Fakat uzun süre bekletildiği için sinirlenmiş ve ‘‘Bir Japon kızının ettiğine bak. Herkesi sokaklara döktü’’ diye veryansın ediyordu. Fakat buna rağmen kayıt yaptırmak için sıradan ayrılmadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!