Kumkapı'daki balık hali Gürpınar'a taşınacak

Güncelleme Tarihi:

Kumkapıdaki balık hali Gürpınara taşınacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2009 11:59

Kumkapı'daki Su Ürünleri Hali, şehrin gelişen ihtiyaçlarına cevap veremediği gerekçesiyle Beylikdüzü'ne bağlı Gürpınar Mahallesi'ne taşınacak.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin internet sitesinde yer alan habere göre, Gürpınar'da 240 bin metre karelik alanda inşa edilecek modern balık halinin planları, büyükşehir belediye meclisinde oy birliğiyle onaylandı.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığının da onay verdiği yeni Su Ürünleri Hali, Gürpınar sahilinde 240 bin metrekarelik dolgu alanda inşa edilecek ve dünyanın en modern hallerinden biri olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, balıkçı barınağı, su ürünleri tesisi, mendirek, çekek yeri, iskele, yanaşma yeri, dalgakıran, kayıkhane, depo, otopark gibi yapı ve tesislerden olaşacak hal için proje ihalesine çıkacak.

AB ülkelerine su ürünleri ihracatı yapabilecek teknik, hijyenik ve fiziksel yeterliliğe sahip olacak yeni halin, Türkiye'nin su ürünleri ihracatını önemli ölçüde artırması hedefleniyor.

Haberin Devamı

Kumkapı'daki Su Ürünleri Hali, 1983 yılından bu yana 10 bin metrekaresi kapalı 27 bin metrekarelik alanda hizmet veriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!