Kültür ve Turizm Derneği polis zoruyla başaltıldı

Güncelleme Tarihi:

Kültür ve Turizm Derneği polis zoruyla başaltıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2010 15:29

MARDİN Kültür ve Turizm Derneği, ‘Cumbalı ev’ olarak adlandırılan evden polis zoruyla çıkarıldı.

Kentte yıllardan bu yana faaliyet gösteren ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi'nin ortak imzasıyla Kültür ve Turizm Derneği, binadan polis zoruyla çıkarıldı. AK Parti eski İl Başkanı Şeyhmus Dinçel'in başkanlığını yaptığı, AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey ve Mardin Belediye Başkanı Ak Partili Mehmet Beşir Ayanoğlu'nun da ikinci başkanı olduğu derneğin binadan Vali Hasan Duruer'in ‘kültürel faaliyet gösterilmiyor’ gerekçesiyle boşaltıldığı ileri sürüldü. Dernek Başkanı Şeyhmus Dinçel, Ankara'da bulunduğu sırada mahkeme kararı olmadan binanın, polis zoru ile boşaltılmasının hukuk devletine yakışmadığını söyledi. Şimdiye kadar Mardin'in tanıtılmasında büyük rol oynayan derneğe ait eşyanın polis zoruyla ve çöp gibi dışarı atıldığını söyleyen Dinçel, şöyle dedi:

“Bugün Mardin'i, dünyaya hoşgörü kenti diye tanıtıyoruz. Ancak bugün yapılanlar karşısında ne kadar yanıldığımızın farkına vardık. Kin, öç alma duygusuyla, kanunları hiçe sayarak mahkeme kararı olmaksızın, eşyalarımızın polis zoruyla dışarı atılmasına bir anlam veremedik. Bunun hoşgörü veya hukuk bağlamında izahı mümkün değildir. Bu yapılanlar sadece bize değil, Mardin'e gönüllü hizmet eden her kesime yapılmıştır. Korkarım ki bu keyfi uygulamalar, bir süre sonra gönüllüleri yıldıracak, Mardin'i yalnızlaştıracaktır. Derneğimiz, Valilik ve Belediye ile işbirliği yapmış, kent tanıtımında büyük roller üstlenmiştir. 8 yıldır Mardin'in tanıtımı ve turizm potansiyelinin artması için ulusal ve uluslar arası birçok projede yer almıştır. ‘Turizm şehri' diye adlandırılan Mardin'de Turizm İrtibat Bürosu olmadığından bu görevi de yerine getirdiği için Valilikçe suçlanan derneğimizin maruz kaldığı davranış hepimizi derinden üzmüştür. Konuyla ilgili Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduk.”

Mardin Belediye Başkanı ve derneğin ikinci başkanı Beşir Ayanoğlu, Mardin Valisi'nin yargı kararını beklemeden dernek binasının polisler tarafından zorla boşlatılmasının yanlış olduğunu söyledi. Dernek üyesi olan AK Partili Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, açıklama yapmak istemediğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!