Kültür ve Turizm Bakanı Topçu: Kınıyorum, eminim ki emniyet bu işin arkasını mutlaka çıkaracaktır

Güncelleme Tarihi:

Kültür ve Turizm Bakanı Topçu: Kınıyorum, eminim ki emniyet bu işin arkasını mutlaka çıkaracaktır
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2015 11:55

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, gazeteci Ahmet Hakan'a yönelik saldırı hakkında "Yapılan bu iş kimin faydasınadır, ona bakmak lazım. Burada Türkiye'nin faydası, burada devletin faydası ve milletin faydası yoktur. Seçim arifesinde böyle bir provokasyon sanıyorum ki başkalarına faydası var" dedi.

Haberin Devamı

Topçu, Medikal Turizm Derneği tarafından, Ankara Üniversitesi işbirliğinde ve Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle gerçekleşen "3. Uluslararası Üçüncü Yaş Baharı Turizmi ve Dinamikleri Kongresi"nin ardından, basın mensuplarının gazeteci Ahmet Hakan'ın darbedilmesiyle ilgili sorularını yanıtladı.

Türkiye'ye bu tür fotoğrafların yakışmadığını ifade eden Topçu, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu belirtti.

Türkiye'nin demokrasi, vicdan ve fikir hürriyetinin geçerli olduğu bir ülke olduğuna dikkati çeken Topçu, "İlgililer, bunun arkasına ve önüne iyi bakmalıdır. Arkasında, önünde hangi hesaplar vardır, neler vardır? Seçime giden şu noktada niye böyle bir şey yapılır ve bu kimin faydasınadır? Yapılan bu iş kimin faydasınadır, ona bakmak lazım. Burada Türkiye'nin faydası, burada devletin faydası ve milletin faydası yoktur. Seçim arifesinde böyle bir provokasyon sanıyorum ki başkalarına faydası var. Türkiye'yi karıştırmak isteyenler, demokrasisine gölge düşürmek isteyenlerin faydası olabilir. Türkiye'nin seçimlerini engellemek isteyenlerin faydası olabilir" diye konuştu.

Haberin Devamı

Topçu, gazeteci Hakan'a geçmiş olsun dileğinde bulunarak, "Kınıyorum, eminim ki emniyet bu işin arkasını mutlaka çıkaracaktır, bu tezgahın kimin tarafından yapıldığını mutlaka çıkaracaktır" dedi.

Hürriyet Gazetesine daha önce yapılan saldırı hakkındaki bir başka soruya ise Topçu, bunların "tam bir tezgah ve komplo" olduğunu söyledi.

Türkiye'nin barışına, demokrasine ve huzuruna gölge düşürmek ve dışarıda karalamak isteyenlerin yaptığı bir tezgah olduğunu kaydeden Topçu, "Birilerinin öfkeleri kullanılmıştır vesaire, falandır. Ama neticede bu planın arkasında birilerinin olduğu açık ve seçiktir. Bu bir plandır, komplodur. Türkiye'ye karşı çok yönlü bir savaş uyguluyorlar. Birilerini dağda elinde silahla birilerini sokakta, birilerini siyaset yoluyla yaptırıyorlar. Herkes sözünü özgürce söyleyebilmeli. Şiddete dökülmeyen her sözü biz dinleyebilmeliyiz, tahammül gösterebilmeliyiz. Türkiye zaten bu olgunlukta" değerlendirmesinde bulundu.

BAKMADAN GEÇME!