Kültür Bakanı Koç, Topbaş'la görüştü

Güncelleme Tarihi:

Kültür Bakanı Koç, Topbaşla görüştü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2006 19:57

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile makamında görüşen Bakan Koç, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, İstanbul'da açık hava kültür merkezlerine, yani amfiteatrlara çok ihtiyaç olduğunu ifade etti.

İstanbul'un iki yakasında özellikle yaz aylarında çok ihtiyaç olan açık hava kültür merkezlerinin yerlerini tespit için Topbaş'ı ziyarete geldiğini ifade eden Koç, bugün Rumelihisarı'ndaki amfiteatr ve cami yerini de ziyaret ettiğini belirtti.
Bakan Koç, belediyelerin kültür merkezleri bulunduğuna, ancak bunların kapalı salonlar olduğuna dikkati çekti.

Kentin Anadolu yakasında bu anlamda hiç yer olmadığına işaret eden Koç, şunları kaydetti:

“İstanbul'da açık hava kültür merkezlerine çok ihtiyaç var. Amfiteatr yerlerini tespit için ziyarete geldik. İstanbul'un her iki yakasına da konser ve tiyatro oyunları için açık hava kültür merkezleri yapılacak. Bu yaz bir şeyi iyice hissettik ki İstanbul'un böyle yerlere ihtiyacı var. Bunların bu yaza yetiştirilmesi hayal olur, ama gelecek yaza olur.”

Haberin Devamı

Bakan Koç, Harbiye'deki Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu'nu da üstü kapanabilir hale getireceklerini belirtti.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da açık hava kültür merkezlerinin yapımı için ağırlıklı yerleşim alanlarının ve ihtiyaç olan bölgelerin harita üzerinden tespitini yapma çalışmalarını başlattıklarını söyledi.

Topbaş, “Bu çalışmaların sonunda İstanbul'un her iki yakasında da birkaç tane açık hava tiyatrosu gibi ama üstü kapanabilen salonlar yapacağız. Aynı zamanda çok maksatlı, her zaman kullanılan, en az 5 bin kişilik büyüklükte düşünüyoruz” diye konuştu.

Kadir Topbaş, Cemil Topuzlu Açık hava Tiyatrosu'nu üstü kapalı hale getirmek için projelendirdiklerini ve bu çalışmaların da devam ettiğini vurguladı.

Bu arada Topbaş'ın, “Sayın Bakan bize para yardımı yapacak” sözleri üzerine Bakan Koç gülerek, “Yo, sayın Başkan bize para yardımı yapacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!