Kulp ve Şemdinli raporları bitmiyor

Güncelleme Tarihi:

Kulp ve Şemdinli raporları bitmiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2006 00:00

TBMM İnsan Hakları Komisyonu tarafından Kulp'ta 11 köylünün öldürülmesi ile Şemdinli'de yaşanan bombalama olaylarına ilişkin olarak oluşturulan alt komisyonlar bir türlü raporlarını veremiyorlar.

GEREĞİNİ YAPACAĞIZ

Kulp'ta bulunan kemiklerin, 1993 yılında kaybolan köylülere ait olduğu iddiaları üzerine 2004 Aralık ayında İnsan Hakları Komisyonu bir heyet görevlendirdi. Aradan geçen zamanda komisyon raporunu tamamlayamadı. Bu arada Adli tıp raporu, geçen hafta kamuoyuna açıklandı ve kemiklerin kaybolan köylülere ait olduğu tespit edildi. Alt Komisyon Başkanı Cavit Torun, adli tıp raporunun resmi olarak henüz Meclis'e ulaşmadığını bildirdi. Torun, bu rapor kendilerine ulaştığında alt komisyon olarak biraraya geleceklerini söyledi. Torun, "Raporumuza son bir bölüm yazmamız gerekebilir. Komisyon olarak bu raporun gereğini yapacağız" dedi.

ŞEMDİNLİ DE BEKLİYOR

Şemdinli olayları için oluşturulan alt komisyon da henüz raporunu yazamadı. Taslak rapor hakkında, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile ilgili bölüm başta olmak üzere bazı konularda uzlaşma sağlanamayınca rapora hiçkimse imza atmadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!