Küfürle yanıt

Güncelleme Tarihi:

Küfürle yanıt
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2009 00:00

Bir kez daha, hükümete ve devlet aklına bir mesajımız var, bizi şahin ve güvercin diye ayırmayın. Bunu söyleyenlere has...tir diyoruz.

Haberin Devamı

BAYDEMİR VE ESKİ DTP'Lİ VEKİLLERİN BASIN TOPLANTISINDAN KARELER

DİYARBAKIR Cumhuriyet Başsavcılığı’nca terör örgütü PKK’nın Türkiye yapılanması Kürdistan Topluluk Birliği´ne yönelik yapılan operasyon, Barış ve Demokrasi Partisi´nde (BDP) düzenlenen basın açıklamasıyla protesto edildi. BDP´ye geçen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, partilileri arasında `Şahin´ ve `Güvercin´ tanımı yapanlara tepki gösterirken, `` Elbette ki sözümüzü daha tüketmedik ve sözün tükenmemesi için lütfen akıllı davranın. Akıllı davranın ki söz tükenmesin. Hem ulusal düzlemde, hem de uluslararası düzlemde demokratik çerçevede, meşru çerçevede başta biz seçilmişler olmak üzere ve en önde olmak üzere, her türlü hakkımızın kullanılacağından hiç bir kimsenin şüphesi olmasın. Bir kez daha hükümete ve devlet aklına bir mesajımız var, bizi şahin ve güvercin diye ayırmayın. Bunu söyleyenlere has...tir diyoruz. Kendi değerlerine ihanet eden tek Kürt politikacı bulamayacaksınız. Şeyh Sait ve Seyit Rıza ihanete uğradı. Ama ondan sonrakiler ihanete uğramadı, uğramayacaktır’’ dedi. Baydemir, özetle şunları söyledi:

Sormak istiyorum

BDP amblemindeki meşe ağacından söz ederek, meşe ağacı dallarının tüm Türkiye için umut olacağını söylemiştik.Sormak istiyorum, üslûbumdan dolayı halkın affına sığınıyorum, meşe ağacının hangi dalı nerenize battı?

Tasfiye süreci sürerse elinizi uzatacağınız tek bir insan bulamayacaksınız. Yazıktır, günahtır, bunu yapmayın. Kim demokrasi, barış, özgürlük ve birlikte yaşamak için cezaevine girmek gibi bedel ödemekten miskali zerre kadar korkarsa namerttir.

Gözaltına alınan arkadaşlarımızın çiğnediği hukuk neyse bilerek ve isteyerek biz de onu çiğniyoruz. Bundan sonra da çiğnemeye devam edeceğiz. Ey hükümet ve ey devlet aklı. Ne yapmaya çalışıyorsunuz? Bu kitle ve halkı sokaklara mı dökmeye çalışıyorsunuz? İki gün önce AK Parti´li milletvekilinin otomobilinin polis ekibi tarafından çevrilmesi nedeniyle kıyametler koparıldı. 16 belediye başkanı şu anda gözaltında. Bu mu halkın iradesine saygınız?

Adliye önünde olacağız

Gözaltına alınanların serbest bırakılması için yarın (bugün) Diyarbakır Adliyesi önünde olacağız. Ya bizi de alacaksınız, ya arkadaşlarımızı serbest bırakacaksınız. Saygın Türk halkı ve Kürt halkına söyleyeceklerim var. Buradan söylediğimiz son sözümüz değil. Lütfen akıllı davranın söz tükenmesin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!