Kudüs'teki en büyük hastane kapanıyor

Güncelleme Tarihi:

Kudüsteki en büyük hastane kapanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2012 15:31

Kudüs'ün en büyük vakıf hastanesi olan Makasıd hastanesinin kapanma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu bildirildi.

Hastane personelinin bağlı olduğu sendikanın Başkanı Ali el-Hüseyni, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanenin yaşadığı mali kriz sebebiyle ilaç ve tıbbi malzeme alımında zorluk yaşandığını belirterek, “Filistin Makasıd hastanesi kapılarını hastalara kapatıyor. Hastane personeli de içinde bulunduğu durumun şaşkınlığını yaşıyor. İki aydır personel maaşları da ödenmedi” dedi.

Krizin, Filistin Sağlık Bakanlığı'nın gerekli ödemeleri yapmamasından kaynaklandığını savunan Hüseyni, “Bakanlığın hastaneye ayrılan fondan ödeme yapmaması, hastane yönetimini bankalardan faizli kredi almaya itti. Biriken faizler hastanenin mali durumunu sarstı. Bakanlığın ödeme yapmaması halinde kriz asla çözülemeyecek” diye konuştu.

Hüseyni, geçen Haziran ayından bu yana Sağlık Bakanlığı'nın hastaneye olan birikmiş borcunun 24 milyon İsrail Şekeli (6 milyon dolar) olduğunu belirtti.

800 personelin çalıştığı 200 yataklı Makasıd hastanesinde yalnızca Kudüslülerin değil, Batı Şeria ve Gazze'den gelen hastaların da tedavi gördüğü kaydedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!