Kudüs’teki yangın sönmeden dünyada barış mümkün olmaz

Güncelleme Tarihi:

Kudüs’teki yangın sönmeden dünyada barış mümkün olmaz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2010 00:00

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in Kudüs’teki yerleşim politikasını değerlendirmek üzere düzenlenen İstanbul’daki İKÖ toplantısına katıldı. Erdoğan, Kudüs’teki yangın söndürülmeden, Kudüs’e barış hakim olmadan, ne Ortadoğu’da, ne dünyada barışın mümkün ve muhtemel olamayacağını söyledi.

“Cennet annelerin ayakları altındadır” hadisini Arapça okuyan Erdoğan, “Tüm dünyada çocuklar bir demet çiçekle, bir hediyeyle anneleriyle kucaklaştı. Ama Gazze’de, Ramallah’da, Eriha’da, El Halil’de, çocuklar annelerini değil, annelerinin mezarlarını kucaklamak zorunda kaldılar. Filistin’in anneleri yitirdikleri yavrularının hatırasıyla, fotoğraflarıyla, kanlı elbiseleriyle, kundaklarıyla, avunmak zorunda kaldılar” dedi. Filistin sorununun çözümünde, iki devletli çözümü yineleyen Erdoğan, “Barış sürecinin önündeki en büyük engeli teşkil eden Yahudi yerleşim faaliyetlerine son verilmeli, Filistinlilerin yaşamı üzerindeki kısıtlamalar, Filistinlileri birbirinden koparmayı amaçlayan Ayrım Duvarı ve kontrol noktaları gibi engeller ortadan kaldırılmalıdır. Filistin açık hava cezaevi olmaktan kurtarılmalıdır” diye konuştu.

Şahin: Elini çek

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin de toplantının açılışında İsrail’e yüklendi. Ortadoğu Barış Süreci’nin önündeki en önemli engelin İsrail’in Kudüs’e yönelik sorumsuz tavırları olduğunu belirten Şahin, “İsrail’e, Harem-i Şerif’ten elini çekmesini ihtar etmek için buradayız” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!