Kudüs öfkesi

Güncelleme Tarihi:

Kudüs öfkesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2017 23:24

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararı, İstanbul, Ankara, İzmir ve pek çok kentte protesto edildi.

Haberin Devamı

İstanbul’da Fatih ve Beyazıt camilerinde toplanan kalabalık, cuma namazı sonrası iki koldan Saraçhane Parkı’na protesto yürüyüşü gerçekleştirdi. Çeşitli sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin destek verdiği yürüyüşte, ‘Mehmetçik Aksa’ya’, ‘Hamas’a selam direnişe devam’, ‘Kahrolsun İsrail’, ‘Kahrolsun ABD’ sloganları atıldı. İki grup Saraçhane Parkı’nı doldurdu. Saraçhane Parkı içinde kurulan kürsüde konuşmalar yapıldı. Protestoya Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, AK Parti, BBP, Saadet Partisi ve Hüda-Par İstanbul il başkanları da katıldı.

Üsküdar Meydanı’nda toplanan kalabalık da ABD’nin kararını protesto etti. Eylemde İsrail ve ABD bayrakları yakıldı.

15 Temmuz Derneği, gazilerle birlikte 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün girişindeki Şehitler Makamı’nda yaptıkları açıklamayla, İsrail ve ABD’yi protesto etti.

Kudüs öfkesi

İSTANBUL

Ankara’daki camilerde de cuma namazı sonrası gösteriler yapıldı. Hacı Bayram Camisi’nde cuma namazı sonrası bir araya gelen yaklaşık 1000 kişi, ABD ve İsrail’i protesto etti. Filistin bayraklarının açıldığı eylemde, ‘Kudüs Müslümanların onurudur’, ‘Katil İsrail’ sloganları atarak tekbir getiren grup, Filistin ve Kudüs lehine de pankartlar taşıdı. Yapılan açıklamada, “Kudüs düşerse dünyanın hiçbir başkenti güvende olmaz, Türkiye, derhal siyonist İsrail Büyükelçiliği’ni kapatmalı, Mavi Marmara antlaşmasını iptal etmeli. İncirlik başta olmak üzere tüm ABD üsleri kapatılsın” denildi. Kocatepe Camisi önünde de eylemler düzenlendi.

Ankara’daki ABD ve İsrail büyükelçiliklerinde geniş güvenlik önlemleri alındı. ABD Büyükelçiliği önündeki protesto gösterisinde İsrail bayrağı yakan ÖDP üyesi 12 kişi gözaltına alındı.

Kudüs öfkesi



BAŞKONSOLOSLUKTA ÖNLEM

ABD’nin Kudüs’ü ‘İsrail’in başkenti’ olarak tanımasının ardından ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde güvenlik önlemleri alındı. İstinye’de bulunan Başkonsolosluk önü polis tarafından bariyerlerle kapatıldı.

Cuma namazı çıkışı başkonsolosluk önünde toplananlar, ABD’yi protesto etti. Türk ve Filistin bayrağı taşıyan eylemciler yapılan basın açıklaması sonrası olaysız dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!