Küçük Prens sahnede

Güncelleme Tarihi:

Küçük Prens sahnede
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2000 00:00

Haberin Devamı

EXUPERY'nin çocuklar için yazmış olduğu ‘Küçük Prens’ adlı romanı, tiyatro için yapılan yeni düzenlemesiyle Ortaköy Afife Jale Kültür Merkezi'nde sahneleniyor. Nihat İleri ve ilk tiyatro çalışmasını gerçekleştiren ünlü sinema oyuncusu Hale Soygazi'nin rol aldığı oyun, Kemal Kocatürk'ün rejisiyle perde açtı.

Asıl mesleği pilotluk olan ve dünya edebiyatında çok önemli yeri olan yazar Antoine De Saint Exupery ‘Küçük Prens’ adlı eserinde, Kemal Kocatürk'ün sözleriyle, ‘‘insan denen varlığın, büyüdükçe hayal gücünü ve dünyaya bakışını nasıl değiştirdiğini, çocuksu saflığının, temizliğinin, günlük hayatın karmaşasında nasıl kirlendiğini ve kirletildiğini’’ anlatıyor.

Exupery'nin 'Küçük Prens' romanından yola çıkılarak yazılan oyun, saflık duygusunu ele alarak, toplum içerisinde yalnızlaştırılan, sistemin dışına düşmüş bir sokak adamını anlatıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda ‘Barış’ adlı oyundan sonra ikinci rejisini gerçekleştiren Kemal Kocatürk, sokak adamının ayna karşısında kendisiyle yüzleşmesinin öne çıkarıldığını, gerçekte tüm seyircinin de onunla birlikte yüzleşme serüvenine katılmasını sağlamayı amaçladıklarını söylüyor. Hale Soygazi ise ‘Küçük Prens'in ilk oyunu olmasından dolayı çok büyük bir memnuniyet duyduğunu, bundan sonra da tiyatro çalışmalarına devam edeceğini söylüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!