Küçük Ayşen'in kolunun diyeti 112 milyar

Güncelleme Tarihi:

Küçük Ayşenin kolunun diyeti 112 milyar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2002 16:36

Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesi'nde, 8 yıl önce yapılan iğnenin damara gelmesi nedeniyle sol kolu kesilen Ayşen Başaran'ın (10) tazminat davasında, mahkeme SSK Genel Müdürlüğü'nün Başaran ailesine 112 milyar lira tazminat ödemesine karar verdi.

Haberin Devamı

Ayşen Başaran ve ailesinin SSK Genel Müdürlüğü aleyhine Lüleburgaz Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açtığı davanın bugünkü duruşmasına Ayşen Başaran, annesi Şengül ve babası Hüseyin Başaran ile avukatları Cengiz Hortoğlu katıldı.

Mahkeme başkanı, Ayşen Başaran'a, annesi Şengül ve babası Hüseyin Başaran'a 26 milyar 700 milyon lira olmak üzere, yasal faizleriyle birlikte toplam 112 milyar lira tazminat ödenmesine karar verdi.

Avukat Hortoğlu, yargının mağdur Başaran ailesini haklı bulduğunu belirtti. Hortoğlu, verilen karardan sonra Ayşen'in mutluluğunu gözlerinden okuduğunu belirterek, "Toplumun beklediği karar çıktı. Ben ve aile mutluyuz" dedi.

Ayşen Başaran, tazminat parası ile kendisine bir bilgisayar alacağını söyledi. 8 yıl süren ve 83. duruşmada karara bağlanan dava ile ilgili olarak avukat Hortoğlu, İstanbul-Lüleburgaz arasında 60 bin kilometre yol kat ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

YARGITAY BERAAT KARARINI BOZMUŞTU

Başaran ailesi, kızları Ayşen'in rahatsızlanması üzerine 27 Nisan 1995 günü SSK Lüleburgaz Hastanesi Acil Servisi'ne başvurmuşlardı. Hastanede görevli doktor Hatice Adiloğlu'nun talimatıyla Pakize Özkan ile Münevver Danışger tarafından iğne yapılan Ayşen Başaran'ın kolu, iğnenin damara gelmesi sonucu dirseğinden kesilmişti.

Aile tarafından SSK Genel Müdürlüğü'ne tazminat, sağlık görevlileri aleyhine de ceza davası açılmış, davada, sadece hemşire Pakize Özkan, ihmal ve tedbirsizlikten suçlu bulunmuştu. Verilen 3 ay hapis cezası 185 bin lira ağır para cezasına çevrilmişti. Özkan'ın avukatı Göksel Okumuş'un, "Şartla Salıverilme ve Cezaların Ertelenmesine İlişkin Yasa"dan yararlanarak yaptığı itiraz üzerine de Yargıtay, Lüleburgaz Ceza Mahkemesi'nin verdiği beraat ve ceza kararını bozmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!