Krizin ağır faturası...

Güncelleme Tarihi:

Krizin ağır faturası...
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 08, 2007 09:44

ABD'de temmuz ayında başgösteren sorunlu mortgage kredilerine ilişkin krizin faturası yüksek oldu.

Haberin Devamı

 Dev finans kurumları yaÅŸanılan dalgadan dolayı üçüncü çeyrekte zarar açıklarken, bu rakam ÅŸimdiden 20 milyar dolara dayandı.Â

Merrill Lynch cuma günü yaptığı açıklamada 5.5 milyar dolar tutarında bir zarar beklediğini duyurdu. Merrill'den birkaç gün önce açıklama yapan Citigroup, UBS ve Deutsche Bank da toplamda 10 milyar dolara yakın bir zarar açıkladı.

Geçtiğimiz ay Bear Stern, Lehman Brothers, Goldman Sachs ve Morgan Stanley benzer açıklamalar yapmış ve sorunlu mortgage kredilerine ilişkin tedirginlikten kaynaklanan krizin kend,ilerine de ağır fatura çıkardığını duyurmuştu. Söz konusu dört kurumun üçüncü çeyrek zararı 4.3 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. Böylece şimdiye kadar finansal sonuçlarını açıklayan dev kurumların zararı 20 milyar dolara dayanmış oldu.

Haberin Devamı

Uzmanlar, JPMorgan Chase gibi kurumların önümüzdeki günlerde finansal sonuçlarını açıklayacağını ve 20 milyar dolarlık faturanın daha da artacağını tahmin ediyor. Bugün Financial Times'ta yayınlanan değerlendirmede, JPMorgan Chase ve Bank of America'nın üçüncü çeyrekte 3 milyar dolar zarar açıklamasının beklendiği ifade edildi. FT, JPMorgan'ın 2.1 milyar dolar zarar açıklayacağı tahminini yaparken, Bank of America için de 1 milyar dolar zarar öngördü.
Tahminlerin doğru çıkması durumunda dev kurumların toplam zararı 23 milyar dolara ulaşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!