‘Krizi ancak şok tedavi çözer’

Güncelleme Tarihi:

‘Krizi ancak şok tedavi çözer’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2011 00:00

Suriye’de devam eden isyana Esad rejiminin verdiği sert tepkiler tüm dünyayı meşgul ederken, New York Times gazetesi, Türk hükümetinin Suriye politikasını değerlendirdiği geniş bir haber yayımladı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu verdiği röportajda, ‘Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın bölgeyi de etkileyen dokuz haftalık krizi sonlandırmak için “şok tedavi” niteliğinde reformlar hayata geçirmesi gerekiyor’ sözlerini aktardı. Türkiye-Suriye ilişkilerinde son yıllarda sağlanan yakınlaşma için “Bizim için bir başarı öyküsü idi” değerlendirmesini yapan Davutoğlu, mülakat sırasında Esad’ın hala reform yapabileceği inancını da dile getirdi. Buna karşın Davutoğlu “Ne yapılabilir, göreceğiz” sözlerine ekledi.
Haberde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yapılan bir mülakattan bir bölümün aktaran gazete, Erdoğan’ın Suriye’deki gelişmelerin Türkiye için adeta bir “iç mesele” olduğunu belirttiğini, Türkiye’nin, Suriye’deki gelişmeler konusunda “bir hayli kaygılı ve kızgın” olduğunu söylediğini yazdı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!