Kritik sorular

Güncelleme Tarihi:

Kritik sorular
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2008 00:21

Radikal Gazetesi yazarı Murat Yetkin, dün yayınlanan ’Özel birim mi’ başlıklı yazısında "Sav olayı, Paksüt olayından sonra Ankara’da yayılan bir iddiayı yeniden gündeme taşıdı.

Bu iddialar, yanıtları ancak İçişleri Bakanı, Başbakan ya da mahkemeler tarafından verilebilecek bazı soruların doğmasına yol açıyor" diye yazdı. Yetkin, yazısında şu soruları sıraladı:

Emniyet teşkilatı bünyesinde, AKP hükümetleri döneminde idari olarak dinlemeleri yapmakla görevli İstihbarat Daire Başkanlığı’ndan ayrı bir teknik izleme birimi oluşturuldu mu?

Güvenlikçiler arasında ’Özel Birim’ diye anılan bu birimin elemanlarına, dünyada yeni kullanılmaya başlamış, hareket halindeki araçlardan, binaların içinden ortam dinlemesi yapmaya uygun cihazlar verildi mi?

Özel Birim’in, parti genel merkezleri ile askeri karargáhlara yakın bir bölgede, bilinen Emniyet binalarından ayrı bir karargáhı var mı?

Özel Birim’in elektronik ve bilgisayar eğitimi yüksek elemanlarının seçiminde belli bir siyasi, sosyal grup, bir cemaat aidiyeti ya da yakınlığı göze çarpıyor mu?

Bu birimin görünüşteki faaliyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlar Dairesi’ne destek vermek, çetelerle mücadele olarak görünse de, fiilen hükümetin siyasi muhaliflerini ve bazı askeri faaliyetleri izleme işleriyle uğraşıyor mu?

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt’ün kendisini izlemekle suçladığı araç, bu birime mi aitti? Bu birimin Sav olayıyla bir ilgisi var mı?
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!