Kristal Klaket ödülleri sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

Kristal Klaket ödülleri sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2011 13:21

Fatih Üniversitesince düzenlenen “4. Kristal Klaket Kısa Film Yarışması”nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ'nin desteklediği yarışmanın ödül töreni, Maslak TİM Show Center'da yapıldı.

Usta müzisyenler Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu'nun sahne performansıyla başlayan gecede konuşan Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, 4'üncüsü düzenlenen yarışmaya gençlerin yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, Türkiye'de sanatın bütün dallarıyla beraber sinemaya ilginin artmasının mutluluk verici olduğunu söyledi.

Son zamanlarda Türk film sektörünün ciddi bir şekilde canlandığını anlatan Tekalan, sinemanın dilinin evrensel olduğunu, ancak yapılacak filmlerin yerel unsurlar da barındırması gerektiğini kaydetti.

Tekalan, “Bu tür yarışmalar gençleri teşvik ediyor. Üniversitelerin en büyük görevlerinden biri de budur. Bir taraftan gençleri eğitirken, ilgi alanları neyse onları o konuda hayata hazırlamaktır. Amacımız bundan sonra daha iyisini yapmak. Fatih Üniversitesinde de iletişim fakültesi en kısa zamanda kurulacak ve daha profesyonel şekilde bu yarışmalara hazırlanılacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sanatçı Hülya Koçyiğit de sinemaya gönül vermiş, sinema için kalbi çarpan gençleri görmesi nedeniyle yarışmada jüri üyesi olduğunu belirterek, “Londra'daydım ve yarışmanın ödül töreni için davet edildim. Ödül törenine katılmak için buraya geldim. Tüm yarışmacılara başarılar diliyorum. Tüm kalbimle onları destekliyorum” dedi.

ÖDÜLLER

/images/100/0x0/55ea13cef018fbb8f869ea53

Yarışmaya katılan eserlerin konularında uzman kişilerce değerlendirilmesinin ardından 37 finalist arasından “Animasyon”, “Kurmaca” ve “Belgesel” kategorilerinde ilk üçe girenlere, Hülya Koçyiğit ve yönetmen Semih Kaplanoğlu'nun da aralarında bulunduğu sanatçılar tarafından ödülleri verildi.

“Animasyon” dalında Yasin Aslan “Metamorfoz” adlı çalışmasıyla birinci, Semih Vardar “Gibi” adlı çalışmasıyla ikinci, Furkan Çekmece de “Rewind” adlı çalışmasıyla üçüncü oldu.

Haberin Devamı

“Belgesel” kategorisinde Musa Ak “Mada” adlı çalışmasıyla birinciliği, Serdar Çetinkaya “Araf” adlı çalışmasıyla ikinciliği, Veysel Cihan Hızar ise “Mimar Kemaleddin” adlı çalışmasıyla üçüncülüğü kazandı.

“Kurmaca” dalında Murat İncedemir “Bizatihi Şey” adlı çalışmasıyla birinciliğe, Erol Mimtaş “Kar” adlı çalışmasıyla ikinciliğe ve İsmet Kurtuluş da 'Bugün Yok” adlı çalışmasıyla üçüncülüğe layık görüldü.

Volkan Karagöl'e “Gren” ve Serhat Karaaslan'a “Bisiklet” adlı eserleriyle “Jüri Özel Ödülü”nün verildiği yarışma kapsamında Semih Kaplanoğlu'na da “Onur Ödülü” takdim edildi.

Kategorilerinde birinci olanlar, 5 biner TL para ödülünün yanı sıra New York Film Akademisinde 8 haftalık sinema eğitimi görmeye hak kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!