Kristal Kayısılar dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Kristal Kayısılar dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2012 09:52

3’üncü Malatya Uluslararası Film Festivali'nde "En iyi film", "En iyi senaryo" ve "En iyi yönetmen" ödülü 'Tepenin Ardı' filmine verildi.

Haberin Devamı

Kongre ve Kültür Merkezi Kemal Sunal Salonu'nda düzenlenen kapanış töreninde Malatya Valisi Vasip Şahin, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu, sinema oyuncuları İlyas Salman, Ahu Tuğba ile sinema dünyasının önemli isimleri ve davetliler katıldı.

Davetlilerin kırmızı halıdan geçişleri ile başlayan ödül gecesinde ilk olarak ABD'li yönetmen John Sayles’e yaşam boyu onur ödülü takdim edildi. Kısa bir müzik resitalinin ardından festivalde ödüller sahiplerini buldu.

3'üncü Uluslararası Malatya Film Festivali’nde en iyi senaryo ödülünü Tepenin Ardı adlı filmle Emin Alper aldı. En iyi özgün müzik dalında Saki Çimen ödülünü oyuncu Pelin Batu’nun elinden alırken, en iyi kurgu ödülü ise Zerre filmiyle Mesut Ulutaş’a gitti.

"En iyi görüntü yönetmeni" ödülü "Ateşin Düştüğü Yer" ile Ercan Yılmaz’a verilirken, "en iyi erkek oyuncu" dalında ise "Tepenin Ardı" filminde rol alan 6 erkek oyuncu ödül aldı. Festivalde "en iyi kadın oyuncu" ödülüne Zerre filminden Jale Arıkan layık görülürken, festivalin "en iyi yönetmen" dalında ise ödülü "Lal Gece" filmiyle Reis Çelik aldı. Festivalde "SİYAD en iyi film ödülü"nü de yine "Tepenin Ardı" filmi aldı. Juri özel ödülünü Ferah Feza’ya giderken, festivalin "en iyi filmi" ise yine "Tepenin Ardı" oldu.

Böylelikle yarışmada Emin Alper´in yönettiği "Tepenin Ardı", en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi senaryo (Emin Alper), en iyi erkek oyuncu (tüm oyuncular), SİYAD ödülü dallarında Kristal Kayısı kazanarak festivalin en çok kazananı oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!