Krem ve merhem sürmek orucu bozar mı?

Güncelleme Tarihi:

Krem ve merhem sürmek orucu bozar mı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2018 12:04

Ramazan ayında oruç ibadeti ile ilgili akıllarda en çok yer eden sorulardan bir tanesi de krem ve merhem kullanmanın orucu bozup bozmayacağı. Gün içerisinde çeşitli sebeplerle krem ve merhem sürmek isteyen vatandaşlar, net bir yanıt beklentisi içerisinde. Peki orucu bozan durumlar arasında krem ve merhem var mı?

Haberin Devamı

Oruç ibadetini hakkıyla yerine getirmek isteyen vatandaşlar, orucu etkileyen durumların neler olduğunu merak ediyor. Özellikle açık yaranın üzerine sürülen merhem veya bakım amaçlı kullanılan kremlerin orucu bozup bozmadığı araştırılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi sayfasında yer alan “Orucu Bozan ve Bozmayan Şeyler “ listesinde vatandaşların soru işaretleri yanıt buluyor. Peki, Diyanet bu konuda ne söylüyor? Krem ve merhem orucu bozar mı?

Deri üzerindeki gözenekler ve deri altındaki kılcal damarlar yoluyla vücuda sürülen yağ, merhem ve benzeri şeyler emilerek kana karışmaktadır. Ancak cildin bu emişi, çok az ve yavaş olmaktadır. Diğer taraftan bu yeme içme anlamına da gelmemektedir. Bu itibarla, deri üzerine sürülen merhem, yapıştırılan ilaçlı bantlar orucu bozmaz.

BAKMADAN GEÇME!