Kral'ın sarayı

Güncelleme Tarihi:

Kralın sarayı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2011 00:00

Kral olmak için 63 yıldır bekleyen veliaht Prens Charles tahta çıkınca Buckingham Sarayı’nı bırakıp Windsor Şatosu’na yerleşecek.

Haberin Devamı

İNGİLTERE tarihinin en uzun süredir tahta çıkmayı bekleyen veliahtı olan Prens Charles’ın (63), annesi Kraliçe 2. Elizabeth’in (85) ölümünün ardından tahta çıkarsa ne gibi değişiklikler yapacağına dair detaylar ortaya çıktı. Yazar Andrew Marr’ın, “The Diamond Queen” (Elmas Kraliçe) isimli yeni kitabına göre Prens tahta çıkınca kraliyet ailesinin ikametgâhı Buckingham Sarayı’ndan ayrılacak.
Ekibi de değiştirecek
Prens Charles ve diğer kraliyet aile üyeleri, müzeye çevrilecek olan Buckingham Sarayı’ndan Berkshire’daki Ortaçağ’dan kalma 11. yüzyılda inşa edilen Windsor Şatosu’na yerleşecek. Yazar kitabında, “Charles tahta geçmesiyle şimdiki saray ekibini tamamen değiştirecek” dedi.

Windsor Şatosu

Windsor Şatosu, 11. yüzyılda I. William zamanında inşa edildi. Kraliçe çoğunlukla hafta sonlarını Thames Nehri’nin kıyısındaki bu sarayda geçiriyor. Sarayda Sarkozy-Carla Bruni, Ürdün Kralı 2. Abdullah gibi misafirler de ağırlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!