Kral Ayşegül’e çarptı

Güncelleme Tarihi:

Kral Ayşegül’e çarptı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2006 00:00

İsveç Kralı Carl 16’ncı Gustaf ve Kraliçe Silvia’ya İstanbul’u gezdiren makam otomobili, dün 12.05’te Fındıklı Terminali’nde, taşıt trafiğine kapalı tramvay yolunda, karşıya geçen, İTÜ Şehir Bölge Planlama Bölümü hazırlık sınıfı öğrencisi, 18 yaşındaki Ayşegül Gökşen’e çarptı.

Yere düşen Gökşen’i, makam otomobilinden inen Kral Gustaf’ın korumaları, yolun kenarına oturttular. Gelişmeleri otomobilden inmeden izleyen Kral ve Kraliçe, korumalarla birlikte yollarına devam etti. Gustaf, Ayasofya Müzesi ziyaretinden dönüşte meydana gelen kaza nedeniyle programını değiştirmedi. Gökşen’i sivil polis ekibi Taksim Hastanesi’ne götürdü. Gökşen’de yaralanma tespit edilmedi. Kral Gustaf ve Kraliçe Silvia, İstanbul’da Topkapı Sarayı Müzesi’ni Ayasofya Müzesi’ne geldi. Kraliçe Silvia, daha sonra Devlet Bakanı Nimet Çubukçu’nun onurlarına verdiği öğle yemeğine katıldı. Kral ve kraliçe daha sonra trafiğe takılarak Bilgi Üniversitesi’ne gitti. Burada İsveç ile ortaklaşa yürütülen, ’Türkiye’de Engellilerin İnsan Haklarının Güçlendirilmesi’ proje hakkında bilgi alan Kral Gustaf ve Kraliçe Silvia, İstanbul Valiliği tarafından onurlarına düzünlenen boğaz turu ve akşam yemeğine katıldı.
/images/100/0x0/55ea50dbf018fbb8f877e29c


Saraylı zarafeti

TOPKAPI Sarayı’nı gezen İsveç Kralı Carl 16’ncı Gustaf ve Kraliçe Silvia’ya, Müze Müdürü Prof. Dr. İlber Ortaylı eşlik etti. Çift saraydan ayrılırken Ortaylı, Kraliçe Silvia’nın elini öperek uğurladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!