Kral’a 96 otomobil 18 kamyon kiralandı

Güncelleme Tarihi:

Kral’a 96 otomobil 18 kamyon kiralandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2007 00:00

Türkiye’yi ziyaret eden Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz El Suud için Ankara’da 117 araç kiralandı.

Araç kiralama firması Inter Limousine, Kral’a, 250 bin Euro karşılığında, 96 lüks otomobil, 3 otobüs ve 18 kamyon kiralandığını, araçları İngilizce bilen şoförlerin kullanacağını açıkladı.

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül’ün konuğu olarak 9-10 Kasım tarihlerinde Türkiye’yi ziyaret edecek olan Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülasis El Suud ve beraberindekiler için 250 bin Euro karşılığında, 96 lüks otomobil, 3 otobüs ve 18 kamyon olmak üzere toplam 117 araç kiralandı. Kısa adı Inter Limousine olan İnter Turizm ve Seyahat A.Ş., bu talebi karşılamak için başka oto kiralama şirketlerinden destek alacak. Araçları, İngilizce bilen şoförler kullanacak. Kral ve prenslere hizmet verecek 23 adet Mercedes S Class ve BMW ’yi kullanan şoförler ise İngilizce’nin yanı sıra Arapça’da konuşacak.

18 ADEDİ KAPALI KAMYON: İnter Turizm ve Seyahat A.Ş’nin tüm kiralama operasyonları sorumlusu Otopark Müdürü Ömer Üstbaş, 2006’da İstanbul’a gelen Suudi Kralı için 176 araç kiraladıklarını hatırlatarak, "35’i lüks olmak üzere şirketimizin 80 aracı bulunuyor. Bu tür büyük filo siparişlerinde diğer küçük oto kiralama servislerinden destek alıyoruz" dedi. Yabancı dil bilen 20 sürekli şoförleri bulunduğunu belirten Üstbaş, "Bu tür durumlar için çalıştığımız şoförler var. Genelde büyük filo kiralamaları bize 20 gün önceden bildiriliyor" diye konuştu. Suudi Kral Abdullah Bin Abdülaziz El Suud’un, Ankara ziyaretinde şu araçları kullanacak: 23 adet Mercedes S Class, 5 adet BMW 7 Serisi, 25 adet Mercedes E Serisi, 5 adet BMW 5 Serisi, 18 adet delux Mercedes Vito, 2 adet cip, 18 adet Ford Mondeo ve Renault Megane, 3 otobüs, 18 adet kapalı kasalı kamyon.

ÜNLÜLERİN ARAÇ DURAĞI: Türkiye’ye gelen bütün ünlülerin kendilerinden araç kiraladığını anlatan Ömer Üstbaş, şu bilgileri verdi: "Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin, İtalya Başbakanı Romano Prodi, eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, ABD’li tenisçi Venus Villiams gibi birçok ünlü bizden araç kiraladı. Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç da İstanbul’a geldiğinde bizden makam aracı kiralıyordu. Onun dışında AKP’nin yaptığı büyük organizasyonlarda yurtdışından gelen davetlilere biz kiralık araç veriyoruz. İslam Konferansı başta olmak üzere İstanbul’da yapılan büyük konferanslarda çalışıyoruz. Formula 1 2005, 2006 ve 2007, Motor GP 2006, Irak’a Komşu Ülkeler Dışişleri Bakanları Toplantısı 2007, Çin Komünist Parti yöneticileri Türkiye ziyareti, Zeki Yamani’nin düğününe araç kiraladık. Son olarak da İstanbul’da yapılan Hintli Bhatia-Hathiramani hint düğünü için bizden 90 araç kiraladılar."

Şoförler ortalama 11.5 yıl limuzin tecrübesine sahip

KISA adı Inter Limousine olan İnter Turizm ve Seyahat A.Ş. 1983’de kuruldu. 1984’ten itibaren Liberal Demokrat Partisi Onursal Başkanı Besim Tibuk’un sahibi olduğu Net Holding bünyesine katılan şirket, sektöründe bir ilk olarak lüks araç, tekne ve helikopter kiralamaya başladı. Rehberlik hizmetinin yanı sıra seyahat acentası olarak da çalışan şirket, İstanbul’da katlı otopark da işletiyor. İnter Limuzin’in araç filosunda Cadillac Fleetwood De Ville 70, Mercedes S 350 L, S 320, E 200, Audi A6, Mercedes Vito, Toyota Corolla, Mercedes Sprinter ve Mercedes Viano marka araçlar da yer alıyor. Tamamı lüks donanımlı 80 araç, isteğe göre sürücülü ya da sürücüsüz kiralanıyor. Zırhlı araçların da bulunduğu filodaki araçların bakımları, şirket bünyesindeki teknik servis de yapılıyor. Inter Limousine Service sürücü kadrosu, protokol, güvenlik ve rehberlik hizmetleri konularında sürekli eğitimlerden geçen, bir ya da birkaç yabancı dil bilen şoförlerden oluşuyor. Yaş ortalaması 40’ın üzerinde olan şoförlerin sürücülük tecrübeleri ortalama 22, limuzin tecrübeleri ise ortalama 11.5 yıl.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!