KPSSP94 nedir? B grubu kadro kimleri kapsıyor?

Güncelleme Tarihi:

KPSSP94 nedir B grubu kadro kimleri kapsıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2018 14:51

ÖSYM’nin sonuç duyurusu ardından en çok araştırılan konulardan biri de KPSSP94 ve B grubu kadrolar oldu. Aday işlemleri sayfası üzerinden aldıkları puanı inceleyen memur adayları, P94 puan türü ve B grubunun anlamını merak ediyor. Peki, KPSSP94 nedir? B grubu kadro kimleri kapsıyor?

Haberin Devamı

Devlet kurum ve kuruluşlarına yerleştirme işlemlerinde ortaöğretim mezunları için KPSSP94, önlisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılıyor.

İlgili Yönetmelik hükümleri çerçevesinde yapılan merkezi yerleştirme sonucu B grubuna ait herhangi bir kadro veya pozisyona yerleştirilen adaylar, daha sonraki personel alımları için yerleştirmelerine esas alınan puanla başvuruda bulunamazlar.

B GRUBU KADRO NEDİR?

B Grubu Kadrolar; kadroları 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin eki listelerde yer alan, genel ve özel bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!