KPSS tercihleri ne zaman hangi gün yapılacak? İşte ÖSYM tarafından verilen tarih!

Güncelleme Tarihi:

KPSS tercihleri ne zaman hangi gün yapılacak İşte ÖSYM tarafından verilen tarih
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2018 22:18

KPSS tercihleri için memur adaylarının sorgulamaları devam ediyor. ÖSYM'nin KPSS sonuçlarını açıklamasının ardından tercih aşamasına kilitlenen vatandaşlar, Devlet Personel Başkanlığı'nın yayımlayacağı boş kadrolarla birlikte tercih sıralamalarını gerçekleştirecek. Peki, KPSS tercihleri ne zaman yapılacak? İşte, o tarih hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

KPSS tercihleri için vatandaşların sorgulamaları devam ediyor. Devlet kadrolarında yer almak isteyen binlerce kişinin ilgiyle beklediği KPSS tercihleri, ÖSYM'nin belirlediği tarih itibariyle başlayacak. İşte, binlerce kişinin merakla araştırdığı o tarih ve detaylı bilgiler

KPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

KPSS 2018/2 tercih tarihleri, ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden yayımlandı. Yayımlanan bilgilere göre Devlet Personel Başkanlığı Bazı Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına 2. Yerleştirme başlığıyla gerçekleştirilen duyuruya göre süreç, 11 Aralık tarihinde başlayacak ve 20 Aralık tarihinde sona erecek. Kılavuz bilgileri de bu tarihlerde erişime açılacak.

YERLEŞTİRME SÜRECİ NASIL GERÇEKLEŞECEK?

Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle kadro ve pozisyonlara yerleştirileceklerdir. Daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak, yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecektir. Bir adayın son tercihine de daha yüksek puanlı adaylardan biri yerleştirildiği takdirde bu aday herhangi bir kadro veya pozisyona yerleşememiş olacak.

Haberin Devamı

YAŞI BÜYÜK OLANA ÖNCELİK TANINACAK

Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından mezuniyet tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik tanınacak.

Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyindeki kadrolara yerleştirme yapılırken ÖSYM’ce sınava girilen öğrenim düzeyi, cinsiyet, mezun olunan program/alan ile kadro ve pozisyonlar için aranan nitelikler arasındaki tutarlılık kontrol edilecek bunlardan birinde bile bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilecektir.

ÖSYM BİLGİLERİ ESAS ALINACAK

Yerleştirmede adayların ÖSYM kayıtlarındaki bilgileri esas alınacak. Bu bilgilerde gerçeğe uymayan hususlar tespit edildiği takdirde, yerleştirmesi yapılan adayların kamu kurum ve kuruluşlarınca atamaları yapılmayacak, adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyeceklerdir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!