KPSS tercihleri ne zaman başlayacak? ÖSYM KPSS tercih tarihleri

Güncelleme Tarihi:

KPSS tercihleri ne zaman başlayacak ÖSYM KPSS tercih tarihleri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2018 10:17

Kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına yerleştirme yapmak için alınacak KPSS tercihlerinin tarihi belli oldu. KPSS'nın çeşitli oturumlarına katılan ve aldıkları puanlar kapsamında tercih yapacak vatandaşlar, ÖSYM'nin tercih tarihleri hakkında paylaştığı bilgileri öğrenmek istiyor. Peki, KPSS tercihleri ne zaman başlayacak?

Haberin Devamı

ÖSYM’nin KPSS ortaöğretim ve önlisans sınav sonuçlarını duyurması ardından gözler tercih sürecine çevrildi. Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına yerleştirme işlemleri için KPSS-2018/2 Tercih Kılavuzu ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yayımlanacak. Peki, KPSS tercihleri ne zaman başlayacak? İşte, konuya ilişkin detaylar...

KPSS tercihleri ne zaman başlayacak ÖSYM KPSS tercih tarihleri



TERCİHLERİN YAPILMASI İÇİN GENEL BİLGİLER

Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercihlerin ÖSYM’ye internetle gönderildiği gün itibarıyla, sınava girilen öğrenim düzeyindeki bir okuldan veya programdan mezun olunması zorunludur. Tercihlerin internetle ÖSYM’ye gönderildiği gün itibarıyla mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile atamaları yapılmayacaktır. Adayların boş kadrolara yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için tercihlerin kurallara uygun olarak yapılması ve yapılan tercihlerin geçerli olması zorunludur.

YERLEŞTİRME SONUÇLARININ DUYURULMASI

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Kurumlar yerleştirme bilgilerini, elektronik ortamda mevcut erişim şifreleri ile edineceklerdir. Bu amaçla internet erişim şifresi edinmemiş kurumların, ÖSYM Çağrı Merkezinden (444 67 96) erişim şifresi edinmeleri gerekmektedir. Bir kadroya yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildiği kuruma başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini yerleştirildiği kurumdan öğreneceklerdir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!