KPSS-2018/2 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Gözler ÖSYM'den gelecek haberde

Güncelleme Tarihi:

KPSS-2018/2 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak Gözler ÖSYMden gelecek haberde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2018 19:36

Devlet kurumlarında memur olma hayali kuran vatandaşların aldıkları puanlar kapsamında yaptıkları KPSS tercihleri ile ilgili süreç devam ediyor. KPSS-2018/2 tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak eden vatandaşlar, konuya dair ÖSYM'den gelecek haberlere odaklanmış durumda. Peki, KPSS-2018/2 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) tercih süreci devam ederken sonuç araştırmaları da başladı. Kendilerine tanınan tercih haklarını tamamlayan birçok memur adayının gözü kulağı KPSS tercih sonuçları için gelecek duyuruda. Peki, KPSS tercih sonuçları ne zaman hangi gün açıklanacak? ÖSYM tarih verdi mi?

KPSS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

11-20 Aralık tarih aralığında tamamlanacak olan KPSS tercih sürecinin ardından gözler KPSS tercih sonuçları aşamasına çevrildi. ÖSYM, KPSS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih konusunda herhangi bir bilgi vermedi. Sonuçların 2019 Ocak ayı itibariyle açıklanacağı öngörülüyor.

ATAMA NASIL YAPILACAK?

ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, yerleştirme yapılan kadro ve pozisyonlara kamu kurum ve kuruluşlarınca doğrudan atanacaklardır. Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde yerleştirildikleri kurum veya kuruluşa teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

Haberin Devamı

YANLIŞ BİLGİ DURUMUNDA ATAMA İPTAL EDİLEBİLECEK

KPSS'de yüksek puan almak, bu kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonlara yerleştirmede tek başına bir hak teşkil etmeyecektir. Yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunanlar ile bilgilerindeki tutarsızlıklar yüzünden yerleştirmesi yapılamayan veya daha alt tercihlerine yerleştirilen adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyecektir. Kamu kurum ve kuruluşlarının atama için öngördükleri niteliklere sahip olmayan adaylar, yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybedeceklerdir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!