2017 ÖSYM KPSS tercihleri nasıl yapılacak? KPSS tercih robotu nasıl kullanılır?

Güncelleme Tarihi:

2017 ÖSYM KPSS tercihleri nasıl yapılacak KPSS tercih robotu nasıl kullanılır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2017 21:00

2017 ÖSYM KPSS tercihlerinin nasıl yapılacağı binlerce memur adayı vatandaş tarafından en çok merak edilen konular arasında yer aldı. Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacak. KPSS tercihleri ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden tercih robotu kullanılarak yapılacak. Peki, KPSS tercih robotu nasıl kullanılır? İşte detaylar.

Haberin Devamı

ÖSYM, KPSS tercih kılavuzunu resmi sayfası üzerinden yayımladı. Adaylar, KPSS tercihlerini 21 Haziran-3 Temmuz 2017 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebilecekler, bu süreçte tercih robotu kullanabilecekler. İşte 2017 KPSS tercih kılavuzu ve e-devlet sistemi üzerinden erişim sağlanan KPSS tercih robotu!

KPSS tercih kılavuzu memur adayları tarafından sorgulanmaya devam ediyor. Kamu dairelerinde memuriyet hayali kuran vatandaşların tercihlerine yardımcı olacak olan KPSS 2017/1 tercih kılavuzu ÖSYM üzerinden görüntülenebilecek. Devlet Personel Başkanlığı (DPB) tarafından hazırlanan tercih robotu aracılığıyla kriterlerine uygun olan pozisyonları görecek olan adaylar, KPSS 2017/1 tercih işlemini tamamlamış olacak. İşte, tercihlerle ilgili detaylı bilgiler!

Haberin Devamı

ÖSYM, KPSS tercihleriyle ilgili duyuruyu şu şekilde gerçekleştirdi;

"KPSS-2017/1: Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması

Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır. Adaylar tercihlerini 21 Haziran-3 Temmuz 2017 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri 21 Haziran 2017 tarihinde saat 15:00'den itibaren erişime açılacak, 3 Temmuz 2017 tarihinde saat 23:59’da sona erecektir.

Tercihte bulunacak adayların Ek’te yer alan KPSS-2017/1 Tercih Kılavuzunu dikkatle incelemeleri önem arz etmektedir.

Adaylara saygıyla duyurulur."

TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

TERCİHLER İÇİN TERCİH ROBOTU KULLANILACAK

2017/1 döneminde yerleştirme yapılacak kadro ve pozisyonlara ilişkin bilgileri içeren KPSS Tercih Bilgi Sistemi programı https://www.turkiye.gov.tr/kpss-tercih-rehberi internet adresinde hizmete girmiş olup, adaylar e-Devlet şifreleriyle sisteme ulaşabilirler.

KİMLER TERCİH YAPABİLECEK?

Adayların bu kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için, 22 Mayıs 2016, 16 Ekim 2016 ve 20 Kasım 2016 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2016-KPSS Lisans ve 2016-KPSS Ortaöğretim/Önlisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir.

Yerleştirme işlemlerinde ortaöğretim mezunları için KPSSP94, önlisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacaktır.

İlgili Yönetmelik hükümleri çerçevesinde yapılan merkezi yerleştirme sonucu B grubuna ait herhangi bir kadro veya pozisyona yerleştirilen adaylar, daha sonraki personel alımları için yerleştirmelerine esas alınan puanla başvuruda bulunamazlar

Haberin Devamı

TERCİHLER İÇİN 15 TL ÖDENECEK

Adaylar, tercihlerinin sisteme kaydını yaptıktan sonra kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı /banka kartı ile yerleştirme ücretini (15,00 TL) yatıracaklardır. Yerleştirme ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme
yapacak olan adaylar için 4 Temmuz 2017 tarihinde mesai saati bitiminde; ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için 4 Temmuz 2017 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Bu süre içinde yerleştirme ücretini yatırmayan adayların bu yerleştirme için yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak ve bu tercihler yerleştirme işlemine alınmayacaktır.

Haberin Devamı

ÖDEME NEREYE YAPILACAK?

* Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
* Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
* Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
* Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
* Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı
* Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler
* Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)
*Yerleştirme ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı /banka kartı ile de yatırılabilecektir

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!