KPSS Alan Bilgisi soruları ve cevapları ne zaman yayımlanır?

Güncelleme Tarihi:

KPSS Alan Bilgisi soruları ve cevapları ne zaman yayımlanır
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2019 16:40

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2019-KPSS Alan Bilgisi oturumları tamamlandı. Üç oturumda gerçekleşen sınavın ardından, gözler soru ve cevap anahtarının yayımlanacağı tarihe çevrildi. Sınavda cevap verdikleri doğru ve yanlış sayısını görmek isteyen adaylar, konuyla ilgili araştırmalarına başladı. Peki, KPSS Alan bilgisi soruları ve cevapları ne zaman yayımlanır?

Haberin Devamı

2019-KPSS Alan Bilgisi 3'üncü oturumu 21 Temmuz Pazar günü yapıldı. KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı kapsamındaki oturumda işletme, muhasebe ve istatistik alanlarında sorular soruldu. KPSS oturumlarının büyük bir kısmının tamamlanmasıyla birlikte soru-cevap araştırmaları hız kazandı. İşte, 2019-KPSS Alan Bilgisi sınavı ile ilgili bilgiler.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (2019- KPSS) Alan Bilgisi 2. ve 3. Oturumu 20-21 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşti.

KPSS'nin Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ise 28 Temmuz saat 10.15'te uygulanacak. ÖABT İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenliği Alanı Sınavı ise aynı gün 14.45'te düzenlenecek. ÖSYM takvimine göre sınav sonuçları, 29 Ağustos'ta açıklanacak. Sonuçlar öncesinde bir tahmin yürütmek isteyen memur adayları, soru ve cevapların yayımlanmasını bekliyor. Peki, KPSS soruları ve cevapları ne zaman yayımlanır? 

Haberin Devamı

SORULAR - CEVAPLARI NE ZAMAN YAYIMLANIR?

KPSS Alan Bilgisi soru ve cevapları hakkında ÖSYM'den yapılan net bir açıklama yok. ÖSYM sınav takviminde sonuçların açıklanacağı tarihte yer aldı. Kurumdan yapılan açıklamaya göre sonuçlar ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sayfası üzerinden 29 Ağustos'ta açıklanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!