KPSS sonuçları ÖSYM tarafından ne zaman açıklanacak? İşte belirlenen sonuç tarihi

Güncelleme Tarihi:

KPSS sonuçları ÖSYM tarafından ne zaman açıklanacak İşte belirlenen sonuç tarihi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2018 20:30

Lise mezunu vatandaşlara yönelik düzenlenen ve 7 Ekim'de yurt çapında oldukça yoğun katılımla yapılan 2018 KPSS Ortaöğretim sınavının sonuçlarına ilişkin heyecan dolu bekleyiş devam ediyor. Alacakları puanlar kapsamında tercih yaparak devletteki boş kadrolara yerleşme hayali kuran vatandaşlar, 'KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?' sorusuna yanıt arıyor. Peki, Ortaöğretim KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 7 Ekim'de tamamlanan KPSS'nin ortaöğretim oturumunun sonuçları henüz açıklanmadı. Konu hakkında merak içinde olan vatandaşlar, ÖSYM'nin sınav takvimini araştırarak sonuç tarihi hakkında fikir edinmek istiyor. İşte, KPSS sonuçları hakkında merak edilen ayrıntılar...

ÖSYM SONUÇ TARİHİNİ AÇIKLADI

KPSS ortaöğretim sınavının değerlendirme sonuçları 8 Kasım Perşembe günü duyurulacak. Adaylar, ortaöğretim düzeyindeki KPSS sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebilecekler. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

SINAV NASIL GEÇERSİZ SAYILIR?

Sınav süresince adayların; konuşmaları, kopya çekmeleri veya kopya vermeleri, salondaki görevlilere soru sormaları, kopya çekme veya çekilmesine yardım etme girişiminde bulunmaları, kalem, silgi vb. şeyler alıp vermeleri, sınav süresi bittiği halde soruları okumaya ve cevap kağıdında/sınav kitapçığında işaretleme yapmaya devam etmeleri, sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunmaları yasaktır. Bu yasaklara uymadığı saptanan adayların sınavları geçersiz sayılacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!