KPSS sınav sonuçları ÖSYM tarafından ne zaman açıklanacak? İşte belirlenen tarih!

Güncelleme Tarihi:

KPSS sınav sonuçları ÖSYM tarafından ne zaman açıklanacak İşte belirlenen tarih
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2018 22:27

KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) ortaöğretim sonuçları için geri sayım sürüyor. 7 Ekim Pazar günü gerçekleşen KPSS ortaöğretim sınavında genel kültür ve genel yetenek testleri olmak üzere toplamda 120 soru yöneltildi ve sınav 130 dakika sürdü. Sınav heyecanını geride bırakan adaylar şimdi sonuç beklentisi içerisinde. Peki, KPSS sonuçları ne zaman, kasım ayının kaçında açıklanacak?

Haberin Devamı

KPSS ortaöğretim sınavı ardından günler geçmesi nedeniyle sonuç araştırmaları hız kazandı. Ortaöğretim düzeyinde KPSS, 7 Ekim Pazar günü gerçekleşmişti. ÖSYM, sınav değerlendirme sonuçlarının açıklanacağı tarihi çalışma takvimiyle duyurmuştu. Peki, 2018 KPSS ortaöğretim sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının (ÖSYM) internet sitesinde yer alan duyuruya göre, "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" ile "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar ile İlgili Usul ve Esaslar" hükümleri kapsamında, 2018 KPSS ortaöğretim düzeyinin sonuçları için sayılı gün kaldı.

KPSS ortaöğretim sonuçları 8 Kasım 2018 günü online sistem üzerinden adayların erişimine açılacak. Adaylar, 2018 KPSS Ortaöğretim Sonuçları açıklandığı an ÖSYM'nin sonuç açıklama platformu olan https://sonuc.osym.gov.tr/adresi üzerinden bireysel sonuçlarını görüntüleyebilecek. Sınav sonucunu öğrenebilmek için T.C. Kimlik Numaranız ile size özel belirlenen ÖSYM Aday Şifrenizi sisteme girmeniz yeterli olacaktır.

2018’İN SON KPSS OTURUMU OLAN DHBT NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığında, din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin katılacakları din hizmetleri alan bilgisi testi (DHBT) ise 9 Aralık'ta yapılacak. DHBT başvuru işlemleri, 9-17 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek.

Haberin Devamı

Din hizmetlerinde görev almak isteyen adaylar, KPSS'ye girdikleri öğrenim düzeyinde DHBT'ye de katılacaklar. Ortaöğretim düzeyinde DHBT'ye katılacak adayların, 2018 KPSS ortaöğretim düzeyi genel yetenek-genel kültür oturumuna katılmaları gerekiyor.

BAKMADAN GEÇME!