ÖSYM, KPSS sonuçlarını açıkladı! KPSS ortaöğretim sonucu sorgulama

Güncelleme Tarihi:

ÖSYM, KPSS sonuçlarını açıkladı KPSS ortaöğretim sonucu sorgulama
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2018 10:19

7 Ekim'de yurt çapında oldukça yoğun katılımla yapılan 2018 KPSS Ortaöğretim sınavının sonuçlarına ilişkin heyecan dolu bekleyiş son buldu. KPSS ortaöğretim sınavının sonuçları beklendiği gibi 8 Kasım (bugün) erişime açıldı. Peki, KPSS ortaöğretim sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

KPSS 7 Ekim 2018 tarihinde gerçekleştirilen 2018-KPSS Ortaöğretim değerlendirme işlemleri tamamlandı. Adaylar, sınav sonuçlarına 08 Kasım 2018 tarihinde saat 14.00’den itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilir. İşte, KPSS sonuç sorgulama sayfası...

 

2016 YILINDA 3 MİLYON 294 BİN ADAY SINAVA GİRDİ

ÖSYM'nin 2016 yılında gerçekleştirdiği KPSS Ortaöğretim sınavına 3 milyon 294 bin aday katılım sağladı. Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinde 60'ar soruyla karşılaşan adaylar, Genel Yetenek alanında 16,9 ortalama yaparken, Genel Kültür için bu rakam 13 oldu.

TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK?

KPSS'ye katılan adaylar, puanların açıklanmasının ardında tercih sürecini bekleyecek.

Haberin Devamı

ÖSYM tarafından B Grubu Kadrolara; puanları, tercihleri ve kadro sayıları göz önünde tutulmak suretiyle yerleştirme gerçekleştirilecek. Yerleştirme işlemleri ile ilgili esaslar Tercih Kılavuzunda yer alacak.

Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması hâlinde yaşı büyük olana öncelik tanınacak.

Tercih sürecinin önümüzdeki aylarda duyurulması bekleniyor.

ATAMA SÜRECİNDE EKSTRA MÜLAKAT GERÇEKLEŞMEYECEK

ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın ilan edilmiş kadrolara doğrudan atanacak. Ancak, atama için öngörülen koşullara uymayan veya gerekli belgeleri süresi içinde getiremeyen adayların atamaları yapılmayacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!