2017 KPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS 2017/1 tercih sonuçları için geri sayım başladı!

Güncelleme Tarihi:

2017 KPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak KPSS 2017/1 tercih sonuçları için geri sayım başladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2017 18:18

2017 KPSS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak eden yüz binlerce memur adayı konuyla ilgili detayları araştırmaya ve sorgulamaya devam ediyor. KPSS tercih sonuçlarının bir an önce açıklanmasını bekleyen memur adayları, gözlerini ÖSYM'nin resmi internet sitesine diktiler. Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve ilgili kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecek. Bu yüzden memur adayları sık sık duyuru sayfasında göz gezdiriyorlar. Peki, 2017 KPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar.

Haberin Devamı

KPSS tercih sonuçları için geri sayım başladı. On binlerce adayın kamu dairelerinde devlet memuru olarak çalışmak için başvurduğu KPSS 2017/1 tercihleri, ÖSYM tarafından yakın zamanda erişime açılacak. Kılavuzda yer alan kadro ve bilgilere göre gerçekleştirilen tercih işlemleri, sonuçları ile ÖSYM'nin internet sitesinde yer alacak. Peki, KPSS 2017/1 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, merakla beklenen tarihle ilgili detaylı bilgiler

Çalışma ve Sosyal Bakanlığınca, kamu görevine ilk defa atanacakları kapsayan KPSS 2017/1 merkezi yerleştirmelerin sonuçları için heyecan dorukta. Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr internet sitesine girerek işlemlerini gerçekleştirdiler. Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyinde yapılan KPSS-2016'ya, ortaöğretim düzeyinde 3 milyon 294 bin 958 aday, ön lisans düzeyinde 1 milyon 280 bin 111 aday ve lisans düzeyinde ise 1 milyon 231 bin 54 aday olmak üzere toplam 5 milyon 806 bin 123 aday girdi. Zorlu bir süreci geride bırakan adaylar KPSS tercih sonuçları için sık sık ÖSYM’nin resmi sayfasını ziyaret ediyor. KPSS tercih sonuçları için net bir tarih var mı?

ÖSYM’den bir açıklama gelmedi ancak geçtiğimiz yıllara bakıldığında sonuçlarında 12 Temmuz Çarşamba günü açıklanacağı öngörülüyor.

Haberin Devamı

KPSS 2017/1 TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN!

SONUÇLARIN DUYURULMASI

Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve ilgili kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Adaylar yerleştirme sonuçlarını ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Kamu kurum ve kuruluşları da bu bilgileri elektronik ortamda kendi şifreleri ile edineceklerdir. Bir kadro veya pozisyona yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildikleri kamu kurum/kuruluşlarına başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini bu kurum veya kuruluşlardan öğreneceklerdir.

KADRO VE POZİSYONLARA ATANMA

ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, yerleştirme yapılan kadro ve pozisyonlara kamu kurum ve kuruluşlarınca doğrudan atanacaklardır. Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde yerleştirildikleri kurum veya kuruluşa teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

Haberin Devamı

HAK İDDİA EDİLEMEYECEK DURUMLAR

KPSS'de yüksek puan almak, bu kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonlara yerleştirmede tek başına bir hak teşkil etmeyecektir. Yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunanlar ile bilgilerindeki tutarsızlıklar yüzünden yerleştirmesi yapılamayan veya daha alt tercihlerine yerleştirilen adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyecektir. Kamu kurum ve kuruluşlarının atama için öngördükleri niteliklere sahip olmayan adaylar, yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybedeceklerdir

 

BAKMADAN GEÇME!