ÖSYM KPSS sonuçları dün açıklandı - 2016 KPSS lisans sonuçları

Güncelleme Tarihi:

ÖSYM KPSS sonuçları dün açıklandı - 2016 KPSS lisans sonuçları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2016 09:27

KPSS sonuçları için heyecanlı bekleyiş dün sona erdi. 2016 KPSS lisans sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar ÖSYM sonuç açıklama sistemine kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yapabilirler. KPSS sonuçları ve yerleştirmeler ile ilgili ayrıntılar haberimizde.

Haberin Devamı

2016 KPSS lisans (genel yetenek-genel kültür, eğitim bilimleri), KPSS lisans (alan bilgisi) sınav sonuçları açıklandı. Adaylar, sonuçları ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden öğrenebilecek.

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruda, 22 Mayıs 2016'da yapılan 2016-KPSS lisans (genel yetenek-genel kültür, eğitim bilimleri) ile 29 Mayıs 2016'da gerçekleşen 2016-KPSS lisans (alan bilgisi) sonuçlarının açıklandığı bildirildi. 2016-KPSS lisans genel yetenek-genel kültür, eğitim bilimlerine ait madde analizlerinin incelendiği, cevap anahtarlarının kontrollerinin tamamlandığı, itirazların bilimsel açıdan değerlendirildiği ifade edildi.

KPSS'DE İKİ SORU İPTAL EDİLDİ!

ÖSYM Yönetim Kurulu kararı gereği, eğitim bilimleri temel soru kitapçığında yer alan 63. soru ve genel yetenek Türkçe testindeki 11. sorunun iptal edilmesine karar verildiği duyuruldu.

İptal edilen soruların, ilgili testte en az bir cevabı bulunan tüm adaylar için doğru cevaplanmış kabul edilerek değerlendirme işlemlerinin tamamlandığı kaydedildi.  KPSS sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adaylara gönderilmeyecek. Adaylar sınav sonuçlarına, ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ulaşabilecek.

Haberin Devamı

KPSS 2016 SINAV SONUÇLARINI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI!

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)-2016/1 yerleştirme sonuçları açıklandı.

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri uyarınca, "Devlet Personel Başkanlığı Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına 1. Yerleştirme" işlemleri tamamlandı. Adaylar, KPSS-2016/1 yerleştirme sonuçlarını ÖSYM'nin resmi internet adresi "https://sonuc.osym.gov.tr"den T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecek.

Adaylar, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden öğrenebilecekler. 

KPSS YERLEŞTİRME SONUCUNU SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Haberin Devamı

KPSS 2016 ÖABT SINAV GİRİŞ BELGELERİ ERİŞİME AÇILDI

24 Temmuz 2016 tarihinde, saat 09:30’da yapılacak olan 2016-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavına (ÖABT)başvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edineceklerdir.

KPSS SINAV SONUÇLARI AÇIKLANMADAN SOSYAL MEDYA SALLANDI!

KPSS sınav sonuçlarının açıklanmasına saatler kala adaylar sosyal medyayı adeta salladı. Büyük heyecan yaşayan adaylar ÖSYM'nin resmi twitter hesabını tweet yağmuruna tuttu. Adayların bazısı sonuçların açıklanması büyük gerginlikle beklerken bazısı da son derece rahat olduklarını belirten tweeetler atıyor.

Haberin Devamı

İşte KPSS sınav sonuçları ile ilgili atılmış o tweetler...

Hamdican38 ‏@Hamdican3438
2016-KPSS sonuçları bugün saat: 16:30'da açıklanacak. Daha öncesinde ya da sonrasında açıklamak ösym'nin inisiyatifinde tabii..

Zelal Demir ‏@zelaldemirr
KPSS sonuçları açıklanacak diye uyuyamadım sanki kazancam

rabia seran ‏@seranrabiia
Kpss sonuçları açıklanacak benim karnıma ağrılar giriyo. Ne alaka ya. Sanırım benim sonuç kelimesiyle bi problemim var

vildann ‏@_vildannn
Kpss sonuçları hala açıklanmadı ya yüksek gerilim hattı gibiyim şuan içim pır pır😓#GeçtimKarşısınaVeDedimKi

Masal Prensi ‏@Serhatserhatt01
Bugun kpss sonuçları açıklanacak.. Sıkıntı büyük

BüşraKorkut/AVATAR ‏@busra42konya
KPSS sonuçları bugün 16:30'da acıklanacakmıs hakkımızda hayirlisi olsun ayy heyecan bastı şimdiden

Haberin Devamı

Galler Prensesi ‏@Srgl19o5
Kaçta açıklanacak şu kpss sonuçları ya ? Gereksiz bi heyecanlandım :)

KPSS SONUÇLARINA GÖRE B GRUBU KADROLARA YERLEŞTİRME

Lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunları için yapılacak olan 2016-KPSS sonuçlarının açıklanmasından sonra B Grubu Kadrolar için ÖSYM tarafından bir Tercih Kılavuzu hazırlanacaktır. Bu Kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarına ait B Grubu Kadrolar, kadro sayıları ve koşulları yer alacaktır. Adaylar, Tercih Kılavuzunda yer alacak yönteme göre tercihlerini İnternet aracılığıyla yapacaklardır. Tercihlerin hangi tarihler arasında nasıl yapılacağı ÖSYM’nin internet adresinden adaylara duyurulacaktır.

Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaydan yerleştirme ücreti alınmaz. Ancak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra Merkezimiz tarafından yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde adaydan yerleştirme ücreti alınır.

Haberin Devamı

Adaylar, ÖSYM tarafından B Grubu Kadrolara; puanları, tercihleri ve kadro sayıları göz önünde tutulmak suretiyle yerleştirilecektir. Yerleştirme işlemleri ile ilgili esaslar Tercih Kılavuzunda yer alacaktır. Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması hâlinde yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

Yerleştirmede adayların ÖSYM'ye internet yoluyla gönderdiği bilgiler esas alınacaktır. Yerleştirme sonuçları ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına, adaylara ve Devlet Personel Başkanlığına internet yoluyla, elektronik ortamda bildirilecektir.

ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın ilan edilmiş kadrolara doğrudan atanacaklardır. Ancak, atama için öngörülen koşullara uymayan veya gerekli belgeleri süresi içinde getiremeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!