KPSS ortaöğretim sınavı ne zaman? Lise KPSS sınavı ne zaman yapılacak?

Güncelleme Tarihi:

KPSS ortaöğretim sınavı ne zaman Lise KPSS sınavı ne zaman yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2018 16:35

Lise mezunu vatandaşları kamudaki boş kadrolara yerleştirme kapsamında ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS Ortaöğretim sınavı için geri sayım sürüyor. KPSS Ortaöğretim sınavının yapılacağı tarihe odaklanan pek çok kişi, eylül ayının sonlarına doğru aramalarına hız verdi. Peki, KPSS ortaöğretim sınavı ne zaman yapılacak?

Haberin Devamı

Kamu Personeli Sınavı'nın (KPSS) lise mezunlarına yönelik düzenlenen oturumunun ne zaman yapılacağı merak konusu oldu.  Günler öncesinden sınava yönelik başvurularını tamamlayan ve sınava yönelik hazırlık yapmaya başlayan çok sayıda lise mezunu vatandaş, KPSS ortaöğretim sınavının yapılacağı tam tarihi öğrenmek istiyor. İşte, merakla araştırılan "KPSS ortaöğretim sınavı ne zaman?" sorusunun yanıtı...

ÖRTAÖĞRETİM KPSS NE ZAMAN YAPILACAK?

Kamuya bağlı kurumlarda devlet memuru olarak istihdam edilme hayali kuran yüz binlerce ortaöğetim (lise) mezunu vatandaşın başvuru yaptığı Ortaöğretim KPSS sınavı, 7 Ekim 2018 tarihinde yapılacak. Öte yandan söz konusu 2018 KPSS Ortaöğretim sınavının sonuçları ise 8 Kasım 2018 tarihinde açıklanacak.

Sonuçlar açıklandığı zaman, adaylar sonuçlarını ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecek. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

Haberin Devamı

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAVI BAŞVURU KILAVUZUNU İNCELEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!