KPSS önlisans sınavı ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

KPSS önlisans sınavı ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2018 22:22

2018 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) önlisans düzeyi için başvurular geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Başvurularını tamamlayan ve sınava yönelik hazırlıklarına devam eden çok sayıda vatandaş, 2018 KPSS önlisans sınavının ne zaman yapılacağını merak ediyor. Peki, KPSS önlisans sınavı ne zaman?

Haberin Devamı

İki yıllık eğitim veren önlisans bölümlerden mezun olan vatandaşlara yönelik düzenlenecek olan 2018 KPSS önlisans sınavının ne zaman yapılacağı, devlet memuru olarak kamuya bağlı kurum ve kuruluşlarda çalışma hayali kuran vatandaşlar tarafından araştırılıyor. ÖSYM, KPSS önlisans sınavının yapılacağı tarihi önceden açıklamıştı. İşte, konuya dair detaylar…

2018 KPSS önlisans sınavına ait başvuruların tamamlanmasının ardından gözler, üniversitelerin iki yıllık eğitim veren bölümlerinden mezun olan adayların ter dökeceği 2018 KPSS önlisans sınavının ÖSYM tarafından yapılacağı tarihe çevrildi.

ÖSYM'nin yayınladığı sınav takvimine göre; KPSS önlisans sınavı 04 Kasım 2018 tarihinde yapılacak. Sınav sonuçları ise 29 Kasım 2018'de adayların erişimine açılacak. Sonuçlar açıklandığı zaman, adaylar sonuçlarını ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecek. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

Haberin Devamı

KPSS NEDİR?

Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılmaktadır. Sözü edilen Yönetmeliğin 2. maddesinde, kamu görevlerine ilk defa atama yapılacak kadrolar A Grubu Kadrolar ve B Grubu Kadrolar olmak üzere ikiye ayrılmıştır.

A Grubu Kadrolar; Başbakanlık, Bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına,

B Grubu Kadrolar; kadroları 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin eki listelerde yer alan, genel ve özel bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir.

BAKMADAN GEÇME!