KPSS ön lisans sonuçları ÖSYM tarafından erişime açıldı... KPSS sonuç sorgulama sayfası

Güncelleme Tarihi:

KPSS ön lisans sonuçları ÖSYM tarafından erişime açıldı... KPSS sonuç sorgulama sayfası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2018 18:20

ÖSYM tarafından bugün açıklanan KPSS sonuçları, adaylar tarafından TC Kimlik Numarası ve şifre ile sorgulanabiliyor. Yaklaşık 750 bin kişinin katılım sağladığı sınavın katsayılarını açıklayan ÖSYM, Genel Yetenek ve Genel Kültür alanındaki sayısal bilgileri erişime açtı. İşte, ÖSYM'nin sonuç sayfası üzerinden sorgulanabilen KPSS Ön Lisans sonuçları ekranı

Haberin Devamı

KPSS Ön Lisans Sınavı sonuçları için bekleyiş bugün itibariyle sona erdi. Sınav takviminde 29 Kasım tarihinde açıklanacağı ibaresi yer alan KPSS Ön Lisans sonuçları, ÖSYM'nin değerlendirme işlemlerini erken tamamlaması dolayısıyla bir gün önce açıklandı. İşte, KPSS Ön Lisans sonuçları sorgulama ekranı

KPSS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KATSAYILAR AÇIKLANDI

KPSS Ön Lisans sonuçları sonrasında katsayı bilgilerini erişime açan ÖSYM, Genel Yetenek alanının katsayısını 15,962, Genel Kültür alanının katsayısını ise 17,111 olarak duyurdu.

YAKLAŞIK 750 BİN KİŞİ SINAVA KATILIM SAĞLADI

801 bin kişinin başvurularını gerçekleştirdiği KPSS Ön Lisans sınavına, 749 bin kişi katılım gösterdi. Katılım göstermeyen kişi sayısı ise 51 bin olarak açıklanırken, sınavı geçersiz sayılan kişiler ise 385 olarak açıklandı.

Haberin Devamı

TERCİH SÜRECİ SONUÇLARDAN İKİ HAFTA SONA BAŞLAYACAK

Devlet Personel Başkanlığı tarafından kamuda bulunan açık pozisyonlar için belirlenecek olan kadro bilgileri, 11 Aralık tarihinde kılavuza aktarılarak ÖSYM'ye teslim edilecek. Aldıkları puan ile kendilerine uygun gördükleri pozisyonları tercih edecek olan adaylar, bu işlemi 20 Aralık tarihine kadar gerçekleştirebilecek. Bu tercih dönemi, KPSS 2018/2 adı altında yapılacak.

KPSS ÖN LİSANS SORU VE CEVAPLAR İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!