KPSS ortaöğretim başvuruları nasıl yapılacak? KPSS 2018 başvuru ücreti ne kadar?

Güncelleme Tarihi:

KPSS ortaöğretim başvuruları nasıl yapılacak KPSS 2018 başvuru ücreti ne kadar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2018 10:38

KPSS puanına göre bazı kamu kurum ve kuruluşlarına yerleşmek isteyen adaylar bugün itibariyle başvuruda bulunabilecek. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM), Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim bir diğer adıyla lise başvuruları, 19 Temmuz tarihinde sona erecek. Peki, KPSS ortaöğretim başvuruları nasıl yapılacak?

Haberin Devamı

KPSS 2018 lise başvurularını takip eden memurların beklediği gün geldi çattı. ÖSYM'nin 2018 takvimine göre, lise düzeyindeki KPSS sınavı için başvuru süreci bugün başlayıp 19 Temmuz 2018'e kadar devam edecek. Bireysel olarak internet aracılığıyla başvuru hakkı olan adaylar, başvuru süresi içinde ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemine (https://ais.osym.gov.tr) T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak başvurularını buradaki açıklamalar doğrultusunda yapacak ve sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklar.

KPSS 2018 ÜCRETİ NE KADAR?

KPSS başvuru ücreti bu sene 60 lira olarak belirlendi. KPSS sınavına girmek için başvuru yapacak olan adaylar sınav ücreti olarak ödeyecekleri ücretleri nereye hangi bankaya, nasıl ödeyeceklerini merak ediyorlar. Ücretlerin yatırılacağı bankalar; T.C. Ziraat Bankası, Akbank, Türk Ekonomi Bankası (TEB), Deniz Bank, Kuveyt Türk PTT ve Halk Bankası olarak belirlendi.

Haberin Devamı

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

7 Ekim’de gerçekleşecek olan 2018 KPSS Ortaöğretim sınavının sonuçları 8 Kasım 2018 tarihinde açıklanacak. Sonuçlar açıklandığı zaman, adaylar sonuçlarını ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecek. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!