KPSS sınav soruları ve sonuçları ne zaman açıklanacak? 2018 KPSS detayları

Güncelleme Tarihi:

KPSS sınav soruları ve sonuçları ne zaman açıklanacak 2018 KPSS detayları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2018 10:12

KPSS sonuçları ve sınav soruları hakkında detaylar, birçok vatandaşın merakla araştırdığı konu olmaya devam ediyor. Sınava giren ve ardından sonuçlar için araştırmalarına başlayan vatandaşlar, KPSS sonuçlarının ne zaman açıklanacağını sorgulamaya başladı. Peki, ÖSYM'nin değerlendirmesini tamamlamasının ardından KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, birçok vatandaşın merakla beklediği sorular ve cevaplarla birlikte KPSS sonuçları hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın (KPSS) Genel Kültür ve Genele Yetenek oturumu ile Eğitim Bilimleri oturumlarının tamamlanması ardından gözler sonuç tarihine çevrildi. ÖSYM Başkanlığı tarafından resmi site üzerinden yayımlanan akademik takvime göre, KPSS Lisans (Kamu Personeli Seçme Personeli) sonuçları sonuc.osym.gov.tr adresinden adayların erişimine açılacak. Peki, KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS lisans oturumların 22 Temmuz Pazar günü gerçekleşti. Toplam 130 dakika süren sınavda 120 soruya yanıt veren adaylar, sabah genel kültür ve genel yetenek sınavına girdi. Türkiye'nin tüm illerinde gerçekleştirilen KPSS sonrası değerlendirmenin yapılacağı güne kilitlenen memur adayları, Kamu Personeli Seçme Sınavı için ÖSYM'nin yaptığı açıklamaları sorgulamaya başladı. Peki, KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte binlerce kişinin merakla araştırdığı süreç ve alan bilgisi testleri hakkında ÖSYM'den detaylı bilgiler!

Haberin Devamı

KPSS SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

KPSS soruları ve cevapları ÖSYM tarafından henüz yayımlanmadı. Sorular ve cevapların en kısa sürede erişime açılması bekleniyor.

KPSS LİSANS SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Kamuya personel alımının ön koşulları arasında yer alan KPSS genel kültür ve genel yetenek testi, bu yıl 22 Temmuz Pazar günü gerçekleştirildi. Eğitim bilimleri testinin de aynı günün öğle saatlerinde gerçekleştirildiği sınavın sonuçları, 31 Ağustos 2018 tarihinde erişime açılacak.

ALAN BİLGİSİ SINAVI KAÇ DAKİKA SÜRECEK?

22 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen sınavlarda adaylar karşılaştıkları soruları, genel yetenek ve genel kültür testlerinde 130, eğitim bilimleri testinde ise 100 dakikalık süre zarfında yanıtladı. ÖSYM'nin gelecek hafta uygulayacağı alan bilgisi sınavının ilk gününde Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler,Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Hukuk, İktisat, Maliye testleri 50'şer dakika sürecek; İkinci gününde ise İşletme ve Muhasebe 50 dakika İstatistik testi ise 60 dakika olarak uygulanacak.

SINAVDA YÖNELTİLEN SORULARIN YAKLAŞIK AĞIRLIĞI

Haberin Devamı

Sınavda genel kültür ve genel yetenek alanından 60'şar soru yöneltildi. Genel kültür alanındaki soruların yüzde 45'ini tarih, yüzde 30'unu Türkiye coğrafyası, yüzde 15'ini temek yurttaşlık bilgisi, geriye kalan yüzde 10'luk kısmını ise güncel konular oluşturdu.

Genel yetenek sınavının ise 30 soruluk kısmı Sözel akıl yürütme (muhakeme) becerilerini, dil bilgisi ve yazım kurallarını ölçmeye yönelik sorulardan oluştu. Sayısal bölümde ise mantıksal akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik sorular yöneltildi.

ALAN BİLGİSİ SINAVI 28-29 TEMMUZ TARİHİNDE

Kamuda belirli alanlarda istihdam edilmek isteyen adayların katılım göstereceği alan bilgisi sınavı 2 gün sürecek. İlk sınav 28 Temmuzda yapılacakken, ikinci sınav 29 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek. Alan bilgisi testindeki soruların dağılımı ise dahil olunacak sınava göre değişiklik gösterecek.

Haberin Devamı

DHBT YIL SONUNDA, ÖABT AĞUSTOS AYINDA

Öğretmenlik ya da Din Hizmetleri alanında görevlendirilmek isteyen adaylar, ÖSYM'nin ilerleyen tarihlerde gerçekleştireceği sınavlara dahil olacak. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 5 Ağustos Pazar günü gerçekleşecekken, Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) yıl sonunda, 9 Aralık Pazar günü uygulanacak.

ÖABT sınavı, sınıf öğretmenliği, rehber öğretmen, ilköğretim matematik öğretmenliği gibi 16 farklı öğretmenlik branşı için yapılacak.

DHBT sınavında adaylara, İslam İnanç Esasları, İslam İbadet Esasları, Kur’an Bilgisi (Kur’an tarihi, tecvid, Kur’an’ı anlama ve meal bilgisi), Tefsir, Fıkıh gibi sorular yöneltilecek.

BAKMADAN GEÇME!