KPSS DHBT sınavı ne zaman yapılacak? Başvurular ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

KPSS DHBT sınavı ne zaman yapılacak Başvurular ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2018 18:28

KPSS DHBT sınavı ne zaman yapılacak sorusunun yanıtı sınava katılım sağlayacak olan vatandaşlar tarafından merak edilen ve sorgulanan konular arasında yer almaya devam ediyor. ÖSYM tarafından yayımlanan sınav takvimiyle birlikte DHBT sınavı ve başvuru tarihleri açıklandı. Peki, KPSS DHBT sınavı ne zaman yapılacak? Başvurular ne zaman?

Haberin Devamı

Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) sınav tarihi birçok kişi tarafından sorgulanmaya devam ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kuran kursu öğreticisi, imam hatip, müezzin ve kayyum kadrolarına ilk defa atanacaklarda aradığı puanın elde edilmesi için gerçekleştirilen KPSS DHBT sınavı için geri sayım başladı. Peki, KPSS DHBT sınavı ne zaman yapılacak? Başvurular ne zaman?

DHBT SINAVI NE ZAMAN?

DHBT sınavı 9 Aralık 2018 tarihinde gerçekleştirilecek. Bu sınavın başvurusu 09 Ekim 2018'de başlayıp 17 Ekim 2018'de sona erecek. Sınavın sonuçları ise 04 Ocak 2019 tarihinde erişime açılacak.

DHBT SINAVINDA GEÇTİĞİMİZ YIL NELER SORULMUŞTU?

Sınavda adaylara, çoktan seçmeli 40 sorudan oluşan Alan Bilgisi Testi uygulandı. Testte yer alan ilk 20 soru (DHBT-1) temel din bilgisi sorularından oluştu ve tüm öğrenim düzeyleri için ortak oldu. Konu başlıkları aşağıda verilmiştir:

Haberin Devamı

a) İslam İnanç Esasları
b) İslam İbadet Esasları
c) Kur’an Bilgisi (Kur’an tarihi, tecvid, Kur’an’ı anlama ve meal bilgisi)
d) Siyer
e) İslam Ahlakı

İkinci 20 soru (DHBT-2) adayların öğrenim düzeyine göre farklılık gösterdi. Bu sorular, lisans düzeyinde sınava katılacaklar için İlahiyat Fakültesi müfredatını, ön lisans düzeyinde sınava katılacaklar için İlahiyat ön lisans programı müfredatını, ortaöğretim düzeyinde sınava katılacaklar için İmam Hatip Okulları müfredatını
içeren sorulardan oluştu. Konu başlıkları aşağıda verilmiştir:

a) Tefsir
b) Fıkıh
c) Hadis
d) Akaid & Kelam
e) İslam Tarihi
f) Dinler ve Mezhepler Tarihi
g) Dini Hitabet

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!