KPSS tercihleri ne zaman sona erecek? KPSS yerleştirme işlemleri nasıl yapılacak?

Güncelleme Tarihi:

KPSS tercihleri ne zaman sona erecek KPSS yerleştirme işlemleri nasıl yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2018 20:33

KPSS puanına göre bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yapılacak yerleştirme için aday tercihleri, 20 Aralık'ta son bulacak. Henüz tercih yapmayan memur adayları, KPSS-2018/2 tercihleri hakkında bilgi almak adına araştırmalarına hız verdi. İşte, KPSS tercihleri hakkında tüm detaylar...

Haberin Devamı

Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına yerleştirme işlemleri için KPSS-2018/2 Tercih Kılavuzu ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM), Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) puanına göre bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme yapmak için aday tercihleri, 20 Aralık'a kadar alınacak. Söz konusu tercihler 20 Aralık gecesi 23:59'a kadar yapılabilecek.

TERCİH YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

Adayların, ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacak kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için 22 Temmuz 2018, 7 Ekim 2018 ve 4 Kasım 2018 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2018-KPSS Lisans, 2018-KPSS Ortaöğretim ve 2018-KPSS Ön Lisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekiyor.

Haberin Devamı

TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle kadro ve pozisyonlara yerleştirileceklerdir. Daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak, yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecektir. Bir adayın son tercihine de daha yüksek puanlı adaylardan biri yerleştirildiği takdirde bu aday herhangi bir kadro veya pozisyona yerleşememiş olacak.

 

 

BAKMADAN GEÇME!