Koyulhisar'da arama çalışmaları sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Koyulhisarda arama çalışmaları sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2005 14:19

Sivas'ın Koyulhisar ilçesindeki heyelanda, toprak altında kalan 15 kişiye ulaşılmaya çalışılıyor.

Haberin Devamı

Çalışmalar toprak altında iki kişinin bulunduğu söylenen bölgede yoğunlaştırıldı.

Perşembe günü saat 10.45'te meydana gelen facianın ardından heyelan tehlikesi sürdüğü için yapılamayan arama çalışmalarına bu sabah başlandı. Önce bölgedeki iş makineleri, heyelan alanında başlatılacak çalışmalar için yol açmaya başladı. Greyderler, ağaçlıklı ve çalılık bölgede araçların geçişi için yol yaptı. Heyelan alanında biriken su da, kendisine sağ taraftan doğal bir yol bularak tahliye olmaya başladı. Su yerleşim alanı bulunmayan bölgeye doğru akarken; tahliye olan su, heyelanın getirdiği toprak kütlesinden küçük bir miktarın da akmasını sağladı.

CESETLERE ULAŞILDI HEYECANI

Sabah saat 07.00’de Sivil Savunma ekipleri iş makineleriyle bölgede çalışmaya başladı. Kriz merkezinden yapılan açıklamada, iş makineleri ile birlikte sivil savunma uzmanlarının ‘ince arama’ yaptığı ifade edildi. Kaymakam Kadir Ekinci saat 11.00 sıralarında heyelan bölgesinden vatandaştan gelen bir telefon ihbarında 2 cesede ulaşıldığının iddia edildiğini, ancak bunun doğru olmadığını; şu ana kadar herhangi bir cesede veya ev enkazına ulaşılamadığını söyledi.

Kaymakam Ekinci iş makinalarının heyelan bölgesine ulaştığını, riskli biçimde kenarlardan toprak almaya başladığını söyledi. Heyelan bölgesinde alınan topraklar uzak noktalara tehlikesiz bölgelere bırakılıyor.

Haberin Devamı

Faciadan kurtulan görgü tanıklarının ifadeleri üzerine, heyelanın akış yönüne göre sağ tarafta kalan, orta kısmın kenar kesiminde iş makinalarıyla arama çalışması başlatıldı. İddiaya göre bu bölgede heyelanın getirdiği toprağın altında ev ve yanında kayıplardan 2 kişi bulunuyor.

Kaymakam çalışmalar sırasında hasar görmeyen evlere vatandaşların güvenli yollardan götürülerek eşyalarının da tahliye edileceğini söyledi.

SİNİRLER GERGİN

Olay anından bu yana köydeki bekleyiş özellikle, toprak altında yakınları bulunanların, sinirlerinin yıpranmasına neden oldu. Kriz Merkezi ve çadırkentin bulunduğu bölgede tartışmalar yaşanmaya başlandı. Çadırkente yerleşen ve İstanbul’dan gelen kayıpların yakınları, gergin bekleyişini sürdürüyor. Bekleyenler yeterli yardım alamamaktan yakınırken, özellikle kadınlar, yemek dağıtımında erkeklerin sıraya girdiğini, bu nedenle kadınların aç kaldığını iddia etti. Yer yer büyüyen tartışmaları jandarma ekipleri yatıştırmaya çalıştı. Lokman Demirci, bölgeye bu işin uzmanlarının gönderilmesini isterken, “Hükümet bizimle ilgilenmiyor. Uzmanları buraya getirsinler. Ve cenazalerimizi versinler” dedi.

Haberin Devamı

İstanbul’da yaşayan ve olayı duyar duymaz köyüne gelen Gülkız Demirci, annesi Meliha ve babası Abdullah’ın toprak altında kaldığını söyledi. Gözyaşı döken Gülkız Demirci, “Annem bugün de mi toprak altında kalacak? Devlet bir şeyler yapsın ve onları çıkartsın” diye ağladı.

Gülkız Demirci’yi yakınları güçlükle sakinleştirdi. Demirci ailesinin yakınlarından Hatice Demirci ise, sinir krizi geçirerek bayıldı. Hatice Demirci'ye bölgede bulunan doktorlar müdahale etti. Toprak altında kalanların yakınlarından 4’ü gün içerisinde baygınlık geçirerek hastanelik oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!