Köydes uygulaması TBMM gündeminde

Güncelleme Tarihi:

Köydes uygulaması TBMM gündeminde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2007 09:40

CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a, Köydes uygulaması kapsamında şu ana kadar hangi projelerin hayata geçirildiğini sordu.

Bihlun Tamaylıgil, AKP’nin Köydes uygulamasını, soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı ve İçişleri Bakanı Atalay’dan bilgi istedi.

Soru önergesinde, Devlet Bakanı Nazım Ekren’in, “Köydes uygulamalarında şeffaflık ve hesap verilebilirliği arttırmak amacıyla oluşturulan Köydes İzleme Bilgi Sistemi’ne düzenli ve güvenilir veri girişleri ile işlerliğinin arttırılması sağlanacaktır” ifadelerine atıfta bulunan Tamaylıgil, “Köydes uygulamasına hangi tarihte başlanmıştır” diye sordu.

Köydes kapsamında gerçekleştirilen projelerin hangileri olduğunun açıklanmasını isteyen Tamaylıgil, söz konusu projelerin ihalelerinin hangi yöntemle yapıldığını sordu.

Tamaylıgil, Bakan Atalay’a şu soruları yöneltti:

“-Bu ihaleleri proje bazında alan gerçek ve tüzel kişiler kimlerdir?

-Proje bazında gönderilen ödenekler ne kadardır?

-Bugüne kadar gerçekleşen Köydes projelerinin denetimi, ihale aşamasından iş bitirme aşamasına kadar, nasıl gerçekleşmiştir? Denetim yapıldı ise sonuç raporları nedir? Raporları kimler hazırlamıştır?

‘Eylem Planı’ hedefinden bu uygulamalarda şeffaflık ve hesap verilebilirlik noktasında eksiklikler olduğu anlaşılmaktadır. Bu hedefin ortaya konmasına temel oluşturan tespit konuları nelerdir? Böyle bir tespit söz konusu ise herhangi bir işlem yapılmış mıdır?”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!