Köyde katliam yapan eski muhtar tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Köyde katliam yapan eski muhtar tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2010 14:15

ANKARA’nın Kalecik İlçesi’ne bağlı Gölköy'de, seçimlerde kendisine oy vermedikleri iddiasıyla arasının açık olduğu yeğenleriyle hayvan yüzünden tartıştıktan sonra, evlerini pompalı tüfek ve tabancayla basıp 4 kişiyi öldüren, 1’i ağır 3 kişiyi de yaralayan 52 yaşındaki eski muhtar Yusuf Oruç tutuklandı.

Pişman olduğunu söyleyen Oruç, “Hem benim ocağım söndü, hem onların ocağı söndü” dedi. Cezaevine konulan Oruç'un, dün gece eşyalarıyla birlikte evi yandı.
Katliamı gerçekleştiren eski muhtar Yusuf Oruç, gözaltında tutulduğu Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden Özel Harekat polisi tarafından yoğun güvenlik önlemleri altında alınarak Kalecik Adliyesi’ne getirildi. Olası bir saldırıya karşı Kalecik Adliyesi çevresinde de polis önlem aldı. Adliye’nin arka kapısından içeriye alınan Oruç, savcı tarafından sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı.

‘HEM BENİM, HEM ONLARIN OCAĞI SÖNDÜ’

Oruç polise verdiği ifadesinde, kendisine küfür ve hakaret ettikleri için böyle bir olayı gerçekleştirdiğini belirterek şunları söyledi:
“Hayvanları bahçeme girmişti. onları uyardım, ama bana küfür edip, hakaretler yağdırdılar. Ben de onlara bekleyin, geliyorum diyerek oradan ayrıldım. Eve gelip silahımı ve pompalı tüfeğimi alarak traktörle tekrar olay yerine vardım. ‘Erkekseniz şimdi küfür edin’ dedim. Onlar da tekrar küfür edince ateş etmeye başladım. Ardından yaylaya doğru kaçan Ömer’in de peşine takıldım, gittim onu da orada öldürdüm. Çok pişmanım. Sürekli bana hakaret ve küfür ettikleri için böyle bir olayı gerçekleştirdim. Hem kendi hayatımı, hem onların hayatını yaktım. Hem benim ocağım söndü, hem onların ocağını söndürdüm, pişmanım.”

GECE EVİ YANDI

Katliamı gerçekleştiren Yusuf Oruç’un Gölköy'deki evinde dün gece yangın çıktı. Bir kadın tarafından kundaklandığı iddia edilen ev, içideki eşyaları ile birlikte yandı. Olaydan hemen sonra, Yusuf Oruç’un eşi ve 2 çocuğunun polisin güvenlik önlemleri altında bilinmeyen bir adrese götürüldüğü belirtildi. Yangın sırasında evde kimsenin olmadığı kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!