Köyceğiz'de 50 hektar orman yandı

Güncelleme Tarihi:

Köyceğizde 50 hektar orman yandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2015 14:15

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde havadan ve karadan 4 saatlik müdahale sonucu kontrol altına alınan yangında yaklaşık 50 hektar alan zarar gördü.

Haberin Devamı

Köyceğiz’e bağlı Döğüşbelen Mahallesi Balıklı mevkisindeki ormanlık alanda bugün saat 13.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Rüzgarında etkisiyle hızla büyüyen yangına havadan 5 adet helikopter ve 2 adet uçağın yanı sıra karadan da 20 adet arazöz, 6 adet tanker, 2 adet arazi aracı ve 3 adet dozer ile birlikte idari personelinde aralarında bulunduğu 300 personel ile müdahale edildi. Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin de müdahale ettiği yangının kontrol altına alınabilmesi için İzmir, Aydın, Antalya, Denizli ve Muğla ili genelindeki orman ekiplerinden destek istendi.

Yangına çok sayıda ekiple müdahale edilmesi nedeniyle Fethiye-Muğla karayolunun bir şeridini trafiğe kapatıldı. Yangın havadan ve karadan süren 4 saatlik çalışmaların ardından kontrol altına alındı. Yaklaşık 50 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü yangında soğutma çalışmaları devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!