Kosova ile AB Komislonu vizelerin kaldırılmasını aralıkta görüşecek

Güncelleme Tarihi:

Kosova ile AB Komislonu vizelerin kaldırılmasını aralıkta görüşecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2011 20:17

AVRUPA Komisyonu, Aralık ayında vize serbestisi diyalogunun başlaması için Kosova devletinin önemli ölçüde gerekli koşulları yerine getirdiğini belirtti. Kosova Cumhuriyeti için vize serbestisi görüşmelerinin 13-17 Aralık tarihleri arasında başlaması bekleniyor.

Haberin Devamı

Kosova Hükümetinin bakanlar kurulu toplantısının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Başbakan yardımcısı ve hükümet sözcüsü Hayretin Kuçi, Avrupa Komisyonu tarafından yapılan açıklamanın Kosova hükümeti için büyük önem taşıdığını söyledi. Kuçi, Kosova Cumhuriyeti için vize serbestisi görüşmelerinin 13-17 Aralık tarihleri arasında başlamasının beklendiğini de açıkladı.

Hayretin Kuçi, Adalet Bakanlığı tarafından yasaların benimsenmesi, İçişleri Bakanlığı, Avrupa Entegrasyonu Bakanlığı ve diğer bakanlıkların diğer görevleri yerine getirilmesi gibi şartların tamamlanması için çalışmada bulunduklarını ifade etti. Kuçi, bakanlıklardaki çalışmaların ay sonunda tamamlanacağını ve AB Komisyonuna sunulacağını belirtti. Başbakan yardımcısı ve hükümet sözcüsü Hayretin Kuçi, biyometrik pasaportların hazırlandığını ve gelecek yılının ilk ayından itibaren vatandaşlara sunulacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!