Köşk'ten istifa

Güncelleme Tarihi:

Köşkten istifa
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2000 00:00

Haberin Devamı

16 Mayıs'ta yeni cumhurbaşkanına hazırlanan Çankaya Köşkü'nde istifalar başladı. Görev süresinin dolmasına 18 gün kalan Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in kısa bir süre önce başdanışmanlığına getirdiği TBMM eski Başkanı Hikmet Çetin, istifa dilekçesini Genel Sekreterliğe verdi. GAP projesinin başlangıç yıllarında Demirel'in bürokratı olan ve bugüne kadar yanından hiç ayrılmayan Ahmet Sarp'ın da başdanışmanlık görevinden istifa ettiği bildirildi. Demirel'in 14'ü başdanışman, 12'si danışman olan yakın çalışma arkadaşlarından bir kısmının da önümüzdeki günlerde istifa edecekleri öğrenildi. Cumhurbaşkanı'nın başdanışmanları ve danışmanlarının isimleri şöyle:

Başdanışmanlar Nezihi Çakar, Coşkun Karadeniz, Bozkurt Güvenç, Ahmet Sarp, Vefa Tanır, Dinçer Sümer, Mehmet Atay, Ekrem Ceyhun, Arif Hikmet Uğur, Necati Güngör, Sait Kemal Mimaroğlu, Feridun Sinirlioğlu, Metin Yalman ve Hikmet Çetin.

Danışmanları Hayrettin Gökdemir, Ahmet Doğan, Ersel Ceyhun, Sabit Güleryüz, Hacı Mehmet Öztürk, Hakkı Süha İnan, Mustafa Fikri Çobaner, Erdal Gürkan, Şevket Volkan Ediger, Arif Uyan ve Eymür Yörük.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!