Köşk'te üçüncü kravatlı

Güncelleme Tarihi:

Köşkte üçüncü kravatlı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2014 01:26

TBMM’de düzenlenen cumhurbaşkanı yemin töreni sırasında frak giyme geleneğine uymayan ilk isim 10’uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer olmuştu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı görevi boyunca hiç frak giymeyen Sezer’in ardından 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de ‘frak giymeyen Cumhurbaşkanı’ olarak tarihe geçti. Dünkü yemin törenine takım elbiseyle katılan 12’nci Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da kravatla yemin eden 3’üncü Cumhurbaşkanı oldu. Çankaya Köşkü’ndeki devir teslim törenleri ise 12 Eylül 1980’den sonra her Cumhurbaşkanı’nda farklılık gösterdi. 7’nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren, görevi Turgut Özal’a devrederken bir manga asker ile tören düzenletmişti. 8’inci Cumhurbaşkanı Özal, görev başında hayatını kaybettiği için devir teslim töreni yapılamadı. 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, görevi A tipi (askeri) törenle teslim etti. 10’uncu Cumhurbaşkanı Sezer, Gül için tören düzenlemedi. 11’inci Cumhurbaşkanı Gül de 12’nci Cumhurbaşkanı Erdoğan için A tipi tören düzenledi.

Haberin Devamı

Köşkte üçüncü kravatlı
Ve Davutoğlu başbakanlık yetkisini aldı

Köşk'te ilk akşam yemeği

Köşkte üçüncü kravatlı
Abdullah Gül görevini Çankaya Köşkü'ndeki töreni ile Recep Tayyip Erdoğan'a devretti

Köşkte üçüncü kravatlı
"Aziz Atatürk" dedi ve diğerlerini eleştirdi

Fotoğraflarla devir teslim töreni

Babasına 500 bin TL borçlu

Köşkte üçüncü kravatlı

CUMHURBAŞKANI seçilmesi nedeniyle yasa gereği Tayyip Erdoğan’ın mal beyanı dünkü Resmi Gazete’de yayınlandı. Buna göre, Erdoğan’ın çeşitli bankalarda 4 milyon 404 bin lirası ile 200 bin ABD doları bulunuyor. Önceki mal bildiriminde ‘500 bin lira alacak’ olarak yer alan bölümde ise bu kez, alacağın oğlu Burak Erdoğan’dan olduğu bilgisi de yer aldı. YSK’nın 12’nci Cumhurbaşkanı seçim sonuçlarına ilişkin kararı dünkü Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayınlandı. Yasaya göre, Cumhurbaşkanı seçilen kişinin mal varlığını yayınlaması zorunluluğu bulunuyor. Bu nedenle YSK kararının eklerinde Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a ait mal varlığı da açıklandı.

ARABASI AUDİ A8
Buna göre Erdoğan’ın ‘Güneysu, Dumankaya köyünde 10 bin TL değerinde 2 bin metrekare bir arazisi; 2011 model, 234 bin 80 TL değerinde AUDİ A8 marka bir aracı ve Albaraka Türk, Ziraat Bankası, İş Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası’nın çeşitli şubelerinde 4 milyon 404 bin 191 TL’si ile Albaraka Türk Bankası’nın Merkez Şubesi’nde 200 bin ABD doları’ bulunuyor. Başbakanlığın resmi internet sitesinde yayınlanan, Erdoğan’a ait 1 Temmuz 2014 tarihli mal beyanında, binek otomobilin markası belirtilmemişti.

Haberin Devamı

NOTLAR: Erdoğan protokolü

Köşkte üçüncü kravatlı

ANT içme gündemiyle olağanüstü toplanan Meclis’te tören hazırlıkları saatler öncesinden tamamlandı ve bazı teamüller değişti. Meclis’te değiştirilen teamüllerin en çarpıcısı ‘kordiplomat’ locasındaki uygulama oldu. Yabancı misyon temsilcileri için ayrılan bu bölüme milletvekili eşleri, Erdoğan’ın özel davetlileri ve Başbakanlık bürokratlarının da bulunduğu çok sayıda ziyaretçi alındı. Soma’da maden işçisine attığı tekmeyle gündeme gelen Müşavir Yusuf Yerkel de protokolde yer aldı. Başbakan Başdanışmanı Yiğit Bulut, 1 saat önceden izleyici locasında yerini aldı. Cumhurbaşkanı’nın kardeşi Mustafa Erdoğan, AK Parti’nin kampanyalarını yürüten Organizatör Erol Olçak, Danışmanı Mücahit Arslan, Spor Yorumcusu Rıdvan Dilmen, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın eşi Münevver Arınç, Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu da yemin törenini izledi.
Farklı uygulamalardan biri de Cumhurbaşkanlığı locasında oldu. Sadece Cumhurbaşkanlarının eşleri ve Cumhurbaşkanlığı bürokratlarının yer aldığı locada ilk kez tüm aile, çocuk ve torunlarıyla birlikte yer aldı.

Haberin Devamı

ÖMER TAYYİP DE ÖZEL LOCADA

Emine Erdoğan ile birlikte Sümeyye Erdoğan, Esra Albayrak, Bilal Erdoğan, eşi Reyyan Erdoğan ve çocukları Ömer Tayyip, töreni bu locadan izledi. Cumhurbaşkanı’nın büyük oğlu Ahmet Burak Erdoğan ise Meclis’e gelmedi. Önceki uygulamalarda Cumhurbaşkanı’nın eşi locada yer alıyor, aile ve çocuklar için izleyici locasında özel bölüm ayrılıyordu. 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün çocukları da yemin töreninde izleyici locasında oturmuştu.

DİNLEYİCİLERDEN YUHALAMA

Genel Kurul’da, dinleyici ve resmi erkân locasında yer alan konuklar için getirilen alkış ve sözlü müdahale yasağı da delindi. Erdoğan’ın davetlileri ile bürokratlar ve izleyiciler sık sık alkışlarla törene katılırken, CHP’nin protesto ettiği anlarda da “Yuh, anca gidersiniz” sözleriyle CHP’lilere laf attılar. Polislerin bu anlardaki cılız uyarıları sonuç vermedi. Basın locasından oturumu sükunetle takip etmeleri gereken bazı basın mensupları da AK Partililerle birlikte alkışladı. Genel Kurul’da şimdiye kadar Meclis fotoğrafçısı görev alırken, bu kez Erdoğan’ın özel 2 fotoğrafçısı da salona alındı. Meclis’te yerleşik kurallara uygun davranan tek grup Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile Kuvvet Komutanları oldu. Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in açılışta anlattığı yönergeye uygun davranan komutanlar, salona girişlerinde de yanlarındaki locada bulunan Erdoğan ailesini başlarıyla selamladılar.

Haberin Devamı

Böyle yemin etti

Köşkte üçüncü kravatlı

TRT, havadan ve karadan izlemeye aldığı Erdoğan’ın, evinden TBMM’ye, TBMM’den Anıtkabir’e, Anıtkabir’den Başbakanlık Resmi Konutu’na ve oradan da Çankaya Köşkü’ne çıkışını canlı olarak yayınladı. Güzargâh üzerine yerleştirilen 15 canlı yayın aracı ve sabit kameraların yanı sıra, konvoy içindeki 2 motorize kamera ve havadan 1 helikopter de kesintisiz yayın yaptı. TRT 1, TRT Haber, TRT Şeş ve TRT Avaz’dan yayınlar, canlı olarak TRT logosu ile diğer haber kanalları tarafından da kullanıldı. TRT, sokak çekimlerinin yanı sıra Erdoğan’ın gün boyu süren kapalı mekanlardaki programlarını da canlı olarak verdi. Ümit ÇETİN/ ANKARA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!