Köşk'te üçlü zirve

Güncelleme Tarihi:

Köşkte üçlü zirve
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 1997 00:00

Haberin Devamı

Türkiye'nin bir süredir gündeminde duran, güvenlik, dış politika ve MGK kararlarının uygulanması ile ilgili sorunları, dün Çankaya Köşkü'ndeki üçlü zirvede masaya yatırıldı. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in başkanlığında, Başbakan Mesut Yılmaz ve Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı, hükümetin güvenoyu almasından sonra ilk kez biraraya gelerek, ülkenin önceliklerini görüştüler. Toplantıda 28 Şubat'ta yapılan MGK toplantısında kararlaştırılan 18 maddenin masaya yatırıldığı ileri sürüldü.

Anasol-D hükümetinin ilk kez katılacağı, 25 Temmuz Cuma günü Cumhurbaşkanı Demirel'in başkanlığında İstanbul'da yapılacak olan MGK gündemine getirilecek konuların da dünkü zirvede bu çerçevede ele alındığı bildirildi. Bu arada 28 Şubat MGK kararlarının ana maddelerinden birini oluşturan 8 yıllık kesintisiz temel eğitim konusunun da gündeme geldiği belirtilirken, bu konuda bugün Bakanlar Kurulu'nda ele alınacak tasarı üzerinde karşılıklı görüş alışverişinde bulunulduğu verilen bilgiler arasında.

Demirel'in 8 yıllık kesintisiz eğitim konusundaki kararlı tutumunu devam ettirdiği de belirtildi.

Ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçlarının da ele alındığı zirvede, KKTC, Yunanistan'ın Kıbrıs Rum Yönetimi ile ortak savunma doktrini, Kıbrıs Rum Yönetimi'nin silahlanması, Gümrük Birliği ve AB'ye tam üyelik ile ilgili konuların da masaya yatırıldığı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!