KOSKÄ° Genel Müdürü, AK Parti Ä°l BaÅŸkanlığı’na atandı

Güncelleme Tarihi:

KOSKİ Genel Müdürü, AK Parti İl Başkanlığı’na atandı
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 25, 2010 15:31

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 17 Aralık 2009 tarihinde Konya’ya yaptığı ziyaretin ardından, parti genel merkezinin isteği üzerine AK Parti Konya İl Başkanlığı’ndan istifa eden Mustafa Çevik’in yerine, Konya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) Genel Müdürü Ahmet Sorgun atandı. Sorgun, atamayla birlikte emekliliğini istedi.

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 17 Temmuz 2009 tarihinde AK Parti Konya İl Kongresi yapıldı. Başbakan Erdoğan’ın aday olmasını istemediği ileri sürülen Mustafa Çevik, 590 delegenin oy kullandığı kongrede 327 oy alarak il başkanlığına seçildi. Dönemin il başkanı ve Başbakan Erdoğan’ın desteklediği Faruk Dügen 245 oy alırken, 18 oy da geçersiz sayıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, 17 Aralık 2009 tarihinde Mevlana’nın ölümünün 736’ncı yıldönümü nedeniyle düzenlenen Şeb-i Arus törenine katılmasının ardından AK Parti Konya İl Başkanı Mustafa Çevik, parti genel merkezine çağrıldı. 21 Aralık 2009 tarihinde AK Parti Genel Merkezi’nde görüşme yapan Çevik, parti genel merkezinin çağrısına uyarak, görevinden istifa etti.

TÜM İL YÖNETİMİ İSTİFA ETTİ
Mustafa Çevik’in istifasının ardından AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tokat Milletvekili Zeyit Aslan, Konya Koordinatörü Çorum Milletvekili Murat Yıldırım Konya’ya geldi. Aslan ve Yıldırım, yönetim kurulunda bulunan asil ve yedek üyelerle istişare toplantısı yaptı. Toplantı sonrası yedek ve asil yönetim kurulu üyelerinden yaklaşık 70 kişi görevlerinden istifa etti.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, partisinin Konya İl Başkanı’nı belirlemek için 22 Ocak Cuma günü başta KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Sorgun olmak üzere, Abdullah Ağralı, Suat Altınsoy, Ziya Özboyacı ve Selçuk Öztürk’ü Ankara’ya çağırdı. Başkan adayları ile tek tek görüşen Erdoğan, tercihini KOSKİ Genel Müdürü Sorgun’dan yana kullandı.

Ahmet Sorgun’un genel müdürlüğünü yaptığı KOSKİ Genel Müdürlüğü, Konya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak 1989 yılında KOSKİ adında müstakil bütçeli ve kamu tüzel kişiliğine haiz bir kuruluş olarak kuruldu. Sorgun, bu atamayla birlikte emekliliğini istedi.

AHMET SORGUN KÄ°MDÄ°R?
1958 yılında Konya’nın Hadim İlçesi'nde dünyaya gelen Ahmet Sorgun, 1981 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Serbest avukatlık, sivil toplum kuruluşlarında kuruculuk ve yöneticilik yapan Sorgun, Konya Büyükşehir Belediyesi’nde Hukuk Müşavirliği, Genel Sekreter Yardımcılığı ve KOSKİ Teftiş Kurulu Başkanlığı görevlerinde de bulundu. Ahmet Sorgun, evli ve 6 çocuk babası.


Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!