Köşk'e bir sürpriz danışman daha

Güncelleme Tarihi:

Köşke bir sürpriz danışman daha
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2008 10:52

2007 yılının herhalde Türk yakın siyasi tarihine geçecek cinsten en unutulmaz olaylarının başında, şüphesiz Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı seçilmesi yer aldı.

Haberin Devamı

Geçen yıl Nisan ayında başlayan süreç, Ağustos'a dek beraberinde 27 Nisan'da askerlerin açıklaması ve genel seçimi de kapsayacak şekilde nefes kesen olaylar serisini beraberinde getirdi.

Sonrasında hatta şimdilerde bile macera bitmedi.

Gözler hep Cumhurbaşkanı Gül'ün üzerinde oldu. Ahmet Necdet Sezer'in Cumhurbaşkanlığı döneminde veto ettiği hükümet kararnameleri atamalarını onaylayıp onaylamayacağı, partiler üstü kimliği ile tarafsız olup olmayacağı, uzlaştırıcı bir rol üstlenip üstlenmeyeceği hep tartışıldı.

Hatta, CHP, çok zor da kalmadıkça, 'Benim Cumhurbaşkanım' değil mesajı vermek adına Köşk'e pek gitmeme kararı aldı.

Metehan DEMİR YAZIYOR

Haberin Devamı

Şu ya da bu şekilde Gül hala zaman zaman gündeme geliyor. Bu çerçevede, merak edilen konulardan biri de kendisinin Çankaya Köşkü'ne nasıl atamalar yapacağı yönünde oldu.

Bazıları eleştirildi. Bazıları da alkışlandı.

Ama bir tanesi vardı ki, yoğun gündemde fazla konuşulmadı ancak belki de en ilginç olanıydı.

Mart sonunda, CHP eski milletvekili olan ve geçen seneye dek Deniz Baykal'ın parti yönetimindeki gözdeleri arasında bulunan Damla Gürel'i danışmanlarından biri olarak atadı. Gül, AB ile ilgili işlerde kendisini yakın ekibine dahil etti. Bunu resmi kararname ile de perçinledi.

Damla Gürel, iyi eğitimi, modern görünümü, sosyal demokrat kişiliğinin yanı sıra şu an Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Başkanı olan, eski DSP'li Devlet Bakanı ve CHP milletvekili Kemal Derviş'e de çok yakın bir isim. Aynı paralelde, hükümete sıkı muhalifliği ile bilinen Kemal Köprülü'nün etkin olduğu Arı Hareketi'nin de gençlik programlarının beyni konumundaki eski üyesi.

Bu nedenle, atama oldukça ilginç. Ama başarılı.

Şimdi sıkı durun. Cumhurbaşkanı Gül'ün masasında ataması imzalanmak üzere bekleyen bir sürpriz isim daha var.

Oldukça güvenilir kaynaklardan aldığımız bilgilere göre, Gül, Damla Gürel'in kararnamesi üzerinde bir aydan fazla değerlendirmede bulunmuştu. Bu sürpriz isim de aynı süreçten geçiyor. Eğer, Cumhurbaşkanı Gül'ün kafasına yatarsa açıklanması an meselesi.

Haberin Devamı

İsmi, söz verdiğimiz için, şu an bizde saklı. Tahmin ediyoruz, çok geçmeden açıklanacak.

Aldığımız bilgilere göre, bir ilginç detay daha aktaralım.

Başbakan'ın yakınındaki bir isim de, Cumhurbaşkanı Gül ile şu aralar yakın mesai içinde. Sık sık Köşk'e gidip geliyor. Hatta, onun da bu beklenmeyen sürpriz danışman atamalarında tavsiye anlamında rol oynadığı konuşuluyor. Çankaya Köşkü önümüzdeki dönemde atamaları ile gündemde olacak gibi görünüyor.

Bekleyelim görelim…

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!